Okategoriserade

Igår

  Ser idag att jag var trött! Idag 11:12Läser igenom gårdagens db och ser till min förvåning att en hel mening som jag trodde att jag hade skrivit inte fanns med! Sånt är tecken på trötthet och då blir det hjärnsläpp!
Jag skulle ju ha beskrivit att jag o Ann-Sofie gick upp till den vackra domkyrkan i Helsingfors och satte oss ungefär samtidigt som Ingemars själ flög sin kos ur hans döda kropp.
Ibland kan man undra över vissa saker.För en del år sedan så vaknade jag på morgonen och kände oro,en oro som stegrade sig under hela förmiddagen.Hemma frågade de vad det var med mig men jag visste inte. Dagen efter så ringer min dotter från Torshälla och talar om att att Bodil , min fd hustru hade avlidit dagen förut.Det var dessutom på vår bröllopsdag!
Tja , vad ska man säga om detta. Min mor har en teori om att Bodil hade tänkt på mig i sina sista stunder. När en människa är död så kan man inte mer tala och ta upp sånt som man borde ha gjort. Numera försöker jag att tala och åter tala om sånt som man annars kanske stoppar undan tills det är försent.
En del tycker nog att jag snackar för mycket ibland men jag har lärt mig att detta är bättre än att tiga.
Här på Lunar kan man ju öppna sitt hjärta om man vill och vågar och i regel så känns det bra att få skriva om sina tankar och känslor också. Det blir en slags egenterapi ibland har jag märkt!
Vi män har så svårt att tala om våra känslor, t.o.m. att visa sina känslor sitter långt inne ibland. Sitter o lyssnar på Lars Winnerbäck nu och han skriver så fina texter och han tar upp massor med frågeställningar och luftar känslor! Oerhört bra kille!
Känslor är ju så komplexa, jag själv har fastnat i ett virr varr av känslor som jag aldrig tycks reda ut. Jag kan sitta nu o tänka långt tillbaka på Bodil som jag var ihop med i 12 år och allt som hände då.Så mycket som skulle kunnat vara annorlunda så här i backspegelns ljus men jag begrep inte bättre på den tiden.Så är det väl för de flesta att man ser en massa saker många år efteråt som skulle kunnat vara på ett annat sätt.
Lika synsätt har jag ju om mitt äktenskap två som varade i 26 år.Nu ska här sägas att i alla förhållande så är man ju trots allt två som dansar tango så man ska ju noga akta sig för att tro att man ensam bär skulden till det som hände eller händer.Men, man ska däremot försöka att se sin egen roll i ett förhållande och försöka att se vad man skulle kunnat ha gjort annorlunda och bättre.
Att tala med varandra när man känner att något är fel måste vara den första och största lärdomen att dra för de flesta.
Att inse att man ska söka hjälp av någon kunnig person när man kör fast i ett förhållande.
Att vara modig från bägge håll att inse att man ska flytta isär innan allt är förgäves.
Har man då viljan att få det att fungera så tar man den chansen genom att kunna vara för sig själv och tänka och känna efter om man vill försöka på nytt genom att börja om på en annan bog.
Att ljuga i ett förhållande är ju i längden något som tär på själen och leder fram till ett tillstånd av murar mellan paret!
Jag tex ljuger inte om mina känslor numera,jag säger inte åt en kvinna att jag älskar henne bara för att tillfredställa hennes ego.Ordet älska är ett missbrukat ord och jag tänker inte sälla mig till de människor som missbrukar detta fina ord.
Att älska kanske man inte gör på en gång ,sånt kan växa fram och då blir det också känslor som håller för blåsten i våra liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s