Okategoriserade

Varför super Jeppe???

Varför super Jeppe? Idag 03:59En fråga som har ställts i så många år både i skrift som i tal. Vem minns inte Holbergs teaterpjäs?
När jag tex tittar ut från mitt elfenbenstorn så ser jag ju att samtliga mina barn dricker,min fd dricker,min särbo dricker osv i all oändlighet. Jag får faktiskt fundera länge innan jag kan komma på någon i min bekantskapskrets vilken inte dricker någon alkohol alls!
Mina barn brukar säga åt mig att de minns att jag drack för mycket när de växte upp.Det verkar i alla fall inte som om det kan ha satt några särskilt avskräckande intryck på dem! De brukar säga ibland att jag blev bara lite fånig och givmild medan mamma blev konstig!
Andra säger att barn till de som dricker också tar över denna vana (ovana)! Ligger i generna säger en del forskare, det gör det ju lätt för somliga som då kan hävda att de inte kan hjälpa att de dricker.Vissa dricker måttligt tills de är lagon ljumna sen lägger de av medan andra dricker hastigt för att komma i ”stämmning” som det brukar heta för att sedan slå av på takten lite innan de blir allt för berusade.Sen finns det den gruppen som fortsätter trots att de redan har fått i sig för mycket.
Vilken grupp man tillhör brukar man ju veta om man är ärlig mot sig själv ,den blinde som varken vill se eller höra brukar alltid avfärda vad andra säger med en fnysning:” jag dricker ju bara måttligt så som alla andra”!
Skåpsupare är ju den mest lögnaktige sorten av drinkare,går hemma och tutar i sin ensamhet för att döva sin ångest. Inte så många vet att personen dricker eftersom man gör det i smyg mer eller mindre. Skåpsuparen kan på fester vara den som är mycket måttlig ibland just för att dölja sitt riktiga drickande.
Ja, varför super då Jeppe??
Sitt livs tristess? Mot sin livsångest? Eller är det bara allmän slapphet?
Man kan ställa många frågor men att få fram ett svar har visat sig omöjligt!
Har du något svar? Gå till dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s