Okategoriserade

Det delade Sverige

När man tittar eller går på Skansen en tisdagkväll när Allsång  sänder så inser man att vi är ett delat land. Här finns nästan bara infödda Svenskar, samma sak upplever man på en koncert med tex Kent eller Håkan Hellström.
Svennar överallt ,inte några grupper av ungdomar från förorterna. Samma sak var det i Malmö för ett par år sedan när Kalasturnen slog upp tältet på Ribban, inga ungdomar från Rosengård!
Enda gången man får se på andra bullar är när Malmöfestivalen löper av stapeln, då kommer man in från alla förorter men så serveras det ju mat från alla världens hörn också och alla invandrarföreningar finns på plats med sina egna matstånd.
Skansen skulle kanske satsa på fler artister med invandrarbakgrund  och populära artister från andra länder. Nu är det så gott som bara  det Svenska som finns på plats, man kör alla våra kära Svenska artister i repris gång på gång!Eller är det ett medvetet val från Sveriges Television. Kom ihåg att en miljon människor med sina rötter i andra länder också betalar licens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s