Okategoriserade

Min morbror

 Morbror min är 92 fyllda men har ett hästminne,inte så att han bara kommer ihåg allt det gamla näej då, han har ett närminne som är bättre än de flestas. Han kan redan mitt telenummer utantill!
Nu har jag beställt bredband åt honom för hans nya dator har bara ett telemodem som gör att han inte kan läsa tidningarna som han ska,säger han!
Idag när jag snackade med honom så skulle han ha ett par vänner på middag och höll på och städade. Hemtjänsten behöver inte besvära sig säger han och tillägger att det är ju trevligt här i Stockholm att de får stanna o prata istället. Önskar att min mor hade det likadant med sin hemtjänst men i Eskilstuna kommun fattas det pengar och personal så de har alltid något jagat i blicken och måste gå.
Nya larmsignaler gavs från en utredning som släpptes idag. Åldringsvården är rena katastrofen på sina håll har de kunnat konstatera. Varför blir jag inte förvånad?? nej, det var redan katastrof när jag arbetade inom denna sektor i Malmö. Minns hur vi sa sins emellan att skulle folk veta hur det gick till i behandlingen av de gamla så skulle det bli bråk och obehagliga frågor skulle ställas.
Bara ett exempel från 1985 alltså 20 år sedan: vi var två på en avdelning med 13 patienter,11 av dem kunde inte äta själv!! Att hinna med att på ett hyggligt sätt få i dem mat var ju en mycket svår uppgift.Vi var tvungen att bryta på reglerna och mata fyra i taget,rundgång med skeden! Tänk efter också hur deras laxerande (skitande) skulle ske? Vi hann inte med utan man fick ta till en massa fusk och så gick man hem med dåligt samvete. Kan föreställa mig hur det är idag på somliga ställen.Fy fan!!
Malmö stad har nu festival och segeltävlingar ,altsammans kostar ca 50 miljoner.De har byggt om kajer och hamnen för jag vet inte hur många miljoner samtidigt som det fattas pengar till vården.
Puuh!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s