Okategoriserade

Aldrig mer krig!

 

Aldrig mer krig i Europa! Idag 00:15 Ikväll så såg jag ytterligare en del om kriget 1940-45 på fyran. En serie som har varit oerhört bra ,soldater och civila från alla sidor har fått komma till tals och berätta sin historia. Kvällens avsnitt handlade om Sovjets framryckning mot Öst -preussen, jag håller på att läsa en tysk författare som har skivit en bok som heter " Stalins hämd"!(Niclas Sennerteg)
Det dök upp namn på filmen som också behandlas i boken och det var ju intressant att få se dessa personer i denna filmen. Ett avsnitt som berörde mig djupt var när de kom in på det hemska med alla ensamma barn som fanns i krigets slutskede.Sovjet uppförde sig som svin, en miljon kvinnor deporterades till Sibirien och ofta lämnades barnen kvar vind för våg. De intervjuade gamla Ryska soldater som fortfarande efter alla dessa år fick darr på rösten när de berättade om dessa små hungriga trashankar.En del var inte mer än tre år gamla och stultade omkring och tiggde mat. Det är som han sa , hatet mot fienden försvann när dessa små barn kom fram till dem.
Mina tankar efter denna serie har ju naturligtvis förstärkt mina uppfattningar om att EU är ännu viktigare än vad folk i allmänhet inser.Man måste tänka längre än näsan räcker,det är inte bara snus o jordgubbar det handlar om. ( Sverige får nu 800 miljoner som hjälp för stormen och den fällda skogen)
Nej, vill vi försöka ge freden en hederlig chans så måste EU få fortsätta framåt.Att hela tiden gnälla över priser och småskit eller rena rama nationalismen är ju FUTTIGT!
Kan inte människorna försöka att tänka lite djupare någon gång? Det blir ju en ytterligt svagsint diskussion många gånger där bara gnället kommer fram och snålheten.Socialister som säger sig vara för jämlikhet agerar ju tvärtemot vad socialismen egentligen säger sig gå ut på.Det vore ju ingen dålig början att inse att freden är värt ett försök med ett gemensamt Europa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s