Okategoriserade

Pengar????

Pengar kan vara ett helvete! Idag 03:40
Särskilt när man inte har dom! Gick in på mitt konto och det var som jag hade anat, det finns bara 2000 kr att leva på fram till den 20 jan. Det är tuffa tider när allaräkningar just kommer till julen.El,tele,SL osv, inte kul! Hur det här ska kunna fungera om ett o ett halv år när min pension sjunker med 3000 spänn i månaden övergår mitt förstånd. Tidigare har man ju hört talas om pensionärer som levde på hundmat och kokade soppa på köttben som de köpte billigt. Det är bara att ställa in sig i ledet och leva så längre fram. Debatten har gått högt i Svenska dagbladet där förre GD för RSV framträdde och sa att Svenska folket var grundlurade vad gäller den nya pensionen. Några dagar senare kom ett inlägg från socialministerna plus de borgeligas pensionsexperter där de tog hedern av honom och hans beräkningar.Allt skulle bli bättre med det nya systemet , påstod de. Nu var sossar och borgare helt överens på en gång så där har man intet att få som väljare. Tre dagar senare så kom en skatte och pensionsexpert med en ny artikel där han med emfas säger att politikerna har helt fel.HAn går helt på GD:s version. Jag har ju i åratal försökt att torgföra mina räkneexempel och mina egna pensionsbesked. Jag vet ju till skillnad mot riksdagsmännen vad jag får i pension när jag fyller 65! Allt finns ju på papper och på datorerna hos FK! När skatten är dragen så får jag i bästa fall ut 8.500!
Om jag hade fått enligt det gamla systemet hade jag fått ca 12.500 och det är ju en viss skillnad. Då hade jag fått valuta för alla mina 20 år på järnbruket med skiftgång från det jag var 17 år . Nu räknas inte dessa år på samma sätt längre utan de 20 åren i vården med dålig lön pga påtvingad deltid drar ner slutresultatet kollosalt.
Jag och mitt X hade ju räknat med att vi ändå tillsamanns skulle ha fått det bra eftersom hon var 9 år yngre än jag och skulle jobba åtskilliga år till med sin rätt så höga lön. Jag skulle ha skött hem o matinköp, ja allting hemma så som jag var van vid eftersom hon är resande. Det är farligt att planera sitt liv så för rätt som det är håller inte förhållandet. Vem har inte läst om alla kvinnor som har haft liknande situation som jag vars gubbe hittar en yngre kvinna efter alla år och bara sticker.
Nu vet jag hur det känns att hamna i den ekonomiska botten och dessutom inte se någon ljusning heller,tvärtom så som jag har berättat.
Vad är att göra? Anpassa sig och acceptera läget? Gå vidare säger en del men det är f-b svårt att känna så ibland när man aldrig har pengar.Jag har tre barnbarn och inte kan jag lägga ut något på dem till jul,det blev en Åhlenscheck på 200 per skalle. Mina egna yngre barn vet om hur jag har det och de nöjer sig med att få kanske någon sak som jag har här hemma och som jag anser mig inte behöva.
Tyvärr har jag ovanan att ha svårt att sova på natten och då börjar såna här tankar att mala i min skalle.Önskar att jag hade något recept på hur man kan undgå det hela.
PS Jag röker inte ,super inte, har ej bil så det finns inte mycket att spara in på heller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s