Okategoriserade

Ätstörningar och annat missbruk

Ätstörningar och alkoholism påminner om varandra på många sätt.Smygandet med sitt problem och förnekandet finns i bägge dessa missbruk.När man försöker att tala om problemet med en människa som befinner sig i detta stadium så möts man ofta av motanklagelser eller förnekanden att man inte har några stora problem eller att man håller på att lösa det hela .Andra människor ser ju hur fettvalkarna finns där och man ser småknaprandet av godis tex. Hur skulle en alkoholist förklara varför han tar sig ett par klunkar då o då när alla vet att man inte kan detta?
En rökare som har slutat röka kan ju inte tända en cigarett efter kaffet för då har han ju inte slutat med sitt nikotinberoende .Sånt är ju självklart men när det gäller godis eller felaktig mathållning så sägs det inte något.
Det är ju lika fel med ett sånt beteende och det vet ju personen ifråga men ingen säger något "för det passar sig ju inte"!
Så har det varit med alkoholen också i vårt samhälle, man ser att en kär vän håller på att supa ner sig men ingen säger något när man borde göra detta.
Arbetsgivarna har däremot tuffat till sig och det är ju mycket bra!
Detta kan vara räddningen för en som håller på att glida in i ett missbruk.Ställ krav på dessa människor!
 
Jag har under mitt liv mött många människor med missbruksproblem av alla sorter men de som är feta har det faktiskt svårast många gånger att ta sig ur sitt missbruk av mat och sötsaker.en gemensam faktor har jag under årens lopp konstaterat och det är livslögnen om vad de stoppar i sig.
Alla har ett nästan identiskt mönster: jag äter normalt, säger de ,men mina ögon har sagt mig en annan sak de har ofta ätit dubbelt så mycket som mig själv.
När jag då har sagt tillslut vad jag tycker och vad jag ser så har jag mötts av en skur av motargument och undanflykter!
Detta påminner om alkisar i mitten av sin kariär som missbrukare.
Ett sorgligt kapitel i många individers liv och när man en gång i sitt liv (som jag själv) tar tag i problemet då har man ofta fått skador av sitt missbruk.(Diabetes i mitt fall plus 17 magsår)
Jag önskar att det fanns en bättre väg till insikt innan man blir sjuk!
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s