Okategoriserade

Pensionens avigsidor

Jag har hela tiden sagt att skatten på fastigheter har slagit så fel,människor som byggde på 30-talet och råkade bo på ett ställe där det blev åtråvärt att bo åkte på en helt orimlig skattebörda.Man kan inte ta ut skatt och tro att alla människor har samma möjlighet att betala.Man måste se till det faktiska i en medborgares liv.En fd knegare med låg pension kunde inte betala skatten utan blev tvungen att sälja medan den rike kunde köpa och flytta in med ett brett smile.Rättvist? Knappast!
Nå ,de borgeliga hade lovat att avskaffa skatten och alla visste att de välbeställda skulle också tjäna mycket mer på det men ibland blir det tvunget att resultatet blir så för att skipa rättvisa.
Vad jag blir förbannad på är att man ändrar förutsättningarna för oss som har skjutit upp vår vinst när vi har köpt en borätt.Vi äger inte ett rött öre mer ,inte förän vi säljer och flyttar in i hyreslägenhet eller hamnar på hemmet då får vi ut pengar.Då var det meningen att man skulle betala skatt på vinsten .Nu fixar regeringen en allmän skatt på 0.5 % på hela det sk vinstbeloppet som vi har skjutit framför oss.Jag har en låg pension liksom många andra vilka har arbetat inom vården och det finns inte utrymme för en skatt på detta belopp.
Överhuvudtaget så behandlas vi pensionärer oerhört dåligt.Vi har inte fått några skattelättnader,inget påökt! De första hårda åren av vårt arbetsliv räknas inte in i vår pensionspoäng.Det är för min del tre års slit som inte ger ett öre i pension.Sen fick man göra militärtjänst med 15 månader som inte heller ger något.Vem gör 15 månader idag av de unga?De slipper det militära idag! Vi gick för dåliga löner,mycket längre arbetstid (48 timmar i veckan).
Tom. när vi gick i skolan så gick vi alltid på lördagarna.Vi har fått offra mycket för det här landet och kan verkligen känna oss lurade av alla politiker.Vem och vilket parti gör något för oss?
Sossarna gick ut i det stora pensionsvalet på 50 talet och hävdade att arbetarna skulle ha en bra tjänstepension. 20 års hårt arbete inom vården i Malmö ger mig efter skatt 725 kr i månaden i sk tjänstepension? Fem år som tjänsteman på bruket ger mig 190 kr i månaden !Från staten får jag 8691 efter skatt! Alla vet vad hyran och elen tar idag plus maten.
Det är 44 års arbete som ger dessa pengar! Låt oss tänka tanken att en miljon av oss pensionärer röstar bort de etablerade och röstar in ett pensionärsparti i riksdagen, då blir det svårt att inte tillgodose våra rättmätiga krav på kompensation.
Det är dags nu pensionärskamrater att sätta igång det politiska arbetet så att vi kommer in i riksdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s