Okategoriserade

Statens järnvägar och populistiska tankar från MP

Nu järnvägar!

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6656794.ab

Miljöpartiet tar till storsläggan mot alla regeringar i Sverige, både den som sitter och den tidigare sosseregeringen. De försöker slå hårt mot nuvarande regering men faktum kvarstår, allt i denna kedja av negativa inslag hände tidigare  under (S)! MP är inte heller så oskyldiga,de pressade fram en utbyggnad i Norrland för många miljarder, kanske 20-30 ingen vet än.Dessa  pengar hade behövts där det finns passagerare alltså nedanför Dalälven!

  När man läser Peter Ericssons  och Karin Svensson-Smiths inlägg där de fnyser åt andra "små" aktörer inom järnvägsbranchen så undrar jag bara vilka glasögon de har på sig. Är Norska statsbanorna (NSB) eller Veolia eller Danmarks Statsbanor eller Tyskland och Europas största järnvägsbolag DB småbolag?
Att sätta sig ner och försöka gissla nuvarande regering med denna soppa på en spik ter sig bara löjligt och populistiskt i dessa dagar av kris för SJ.

Var befann sig Karin S-S när bolaget Linx fick vrida sig i dödskamp bara för att moderbolaget SJ konkurerade ut sitt eget dotterbolag. Hon hade inte mycket att säga om detta fina bolag ägt av SJ och NSB. Eller var det bara ett "småbolag" som helst skulle bort?
Linx var först med internet ombord plus en massa andra nyheter vilka SJ sedan tog över när de snabbt som bara den målade över de färggranna tågen !De rev ut en helt ny inredning som hade kostat massor med pengar och in med sin gamla. Vad sa MP om detta? Inget!
Vi är många som kommer att glädja oss åt de nya tåg som kommer att rulla i vårt land. Tyskland ligger i startgroparna med sina nya mycket bättre tåg,. Vem har kunnat sänka priserna och återinfört riktiga resturantvagnar, jo Veolia!
Norrmännen kör redan tåg i Sverige under namnet Tågkompaniet och de är verkligen omtyckta där de rullar i Västmanland,Värmland o Dalarna !
Danskarna kör i hela Skåne till stor belåtenhet och har återinfört fasta priser på sina turer bla till Göteborg.
(Detta medförde att SJ tvingades till fasta priser på denna sträcka) Jämför hur det är på resten av järnvägsnätet. Rena rama lotteriet vad gäller priserna. Underliga Stasifasoner med legtvång! SJ,SJ gamle vän vart tog du vägen?

Posted by Hogrelius at 19:26 0 comments  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s