Okategoriserade

Dålig sossepolitik!

Socialdemokratisk trafikpolitik

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nu-maste-avregleringen-stoppas_4377929.svd

Lena Hallengren (S) är ordförande i riksdagens trafikutskott. Läs särskilt nr 4 i hennes sk debattinlägg i svd.
Är hon verkligen så okunnig då borde hon avgå. Hon borde veta att i Sverige sedan många år så upphandlar staten icke lönsam trafik ! Inga tåg läggs ner på sk olönsamma sträckor ,nedläggningen av järnväg skedde under enbart socialdemokratiska regeringar på 50-60 talet.
På något sätt så försöker Lena Hallengren att skjuta skuld på den borgeliga regeringen över de försyndelser hennes egna regeringar ställt till med under årens lopp.
SJ var ett oerhört stort bolag en gång i tiden men 1988 under Ingvar Karlsson så splittrades SJ och Banverket upp i två olika bolag. Detta plus uppdelningen av gods och reparationer har också under (S) styre sjösatts.
Nu förstår jag bättre varför jag aldrig fick ett enda svar från någon av (S) i riksdagen när SJ:s dotterbolag LINX konkurerades ut med list och fiffel. De stod förstås bakom SJ-ledningens smutsiga byk. Alla andra partiers företrädare gav långa svar utom en i vänsterpartiet och det var Karin Smith-Svensson  numera avhoppad till MP.
Tilltänkt minister i en kommande regering och trafiktalesman för de rödgröna nu.

I Lena Hallengrens skröna så finns det ett genomgående drag av avstånd till fria aktörer på spåret. Banverket har sagt en gång för alla att för dem spelar det inte någon roll vilket bolag som kör enligt tidtabellen. Tåg som tåg för dem,de ska fram på rätt tid. Friheten för medborgaren ska i rödgrön tappning alltid styras,vi ska inte få fatta egna beslut vare sig det gäller vilket bolag som ska frakta oss eller om man vill ha städning hemma utan att behöva redovisa varför.
Deras öststatstänkande hör inte hemma i ett modernt samhälle. Att återinföra SJ:s monopol vilket tydligen (S) vill göra vore ett steg bakåt vad gäller valfriheten.
Om Lena gjorde en undersökning från de platser där andra bolag än SJ trafikerar tex Skåne eller Värmland så skulle hon få höra nöjda passagerare vilka tex kan tala om att dessa bolag alltid kör med fasta priser istället för SJ:s lotteripriser! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s