Okategoriserade

Skräddaren Naders tankar behövs i det dagliga livet!

Naser Yasdanpanah är värd mer än en blomma!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/han-stod-och-strok-nar-skotten-small_5592977.svd

En av mina stora idoler inom jazzen, Dizzy Gillespie , tillhörde redan i slutet av fyrtiotalet religionen Baha’i. Ser nu att skräddaren Naser i Malmö tillhör samma religion där man som ledstjärna har att man älskar alla människor. Talar med alla oavsett deras inställning.

Samma fina inställning fick vi se igår när Skavlan talade med sonen till en mördad polisman tillika hans far. Han hade begärt att få träffa och tala med de som sköt hans far och de ställde upp. Försoning är enda vägen mot frid i sitt inre ,hat leder fel menade han.

Naser säger samma sak: ”hat förgör världen och ger bara förlorare”!

Allt Naser säger i den fina kolumnen av Karin Thunberg är läsning för alla från SD till V.

Där finns vägen fram till ett bättre samhälle där vi slipper hat och övertoner och  vi slipper att människor får en behandling som tredje klassens individer.
Det är inte värdigt ett land som vårt att sätta människor i bidragsberoende för all framtid så som dagens och gårdagens politiker i praktiken gör med många.

Människor har behov av att göra rätt för sig. Rätten till ett arbete borde skrivas in i grundlagen likaväl som skyldigheten att lära sig det nya språket när man anländer till Sverige.

När man anländer hit så måste man redan från början veta att det duger inte att ställa sig utanför vårt samhälle och de lagar vi har.
Barnen måste få den undervisning vi i demokratisk ordning har bestämt liksom allt övrigt tex att barn inte ska bli slagna.


Sverige måste på ett bättre sätt sprida i världen hur vi lever och hur våra lagar fungerar. 

Vi kan inte låta vårt land bli uppdelat i enklaver där vissa tar sig rätten att styra enligt sina egna  lagar. Exempel finns från Malmö där Romerna i Rosengård höll sig med egen domstol. Deras lagar gällde med tex godkännande av brudköp av flickor endast tretton år gamla.
Det svenska samhället lät detta fortgå i många år utan att någon ens försökte hävda svenska lagar.  


Skolplikten blev också urgröpt och  samhället gav upp.


Slutligen säger Nader: ”Våld föder våld, rädsla föder rädsla. Kärlek föder kärlek, det måste vi ändå tro på!”Jag ansluter mig till Naders tankar och inställning , den enda framkomliga vägen. I dessa tankar ryms även att man ej ska störa andras möten eller hota politiska motståndare. De som en längre tid har gjort så har i allra högsta grad bidragit till hatet i vårt samhälle.

De som vägrar att sätta sig bredvid en politisk motståndare såsom Lars Ohly gjorde på valnatten bidrar också till att späda på hatet  samtidigt som det är ett barnsligt sandlådebeteende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s