Okategoriserade

Rättshaverister!

Ett krångligt ord som kan betyda så mycket. Ett trist kapitel för många människor, även anförvanter som tvingas att åse hur en individ aldrig kan släppa det han uppfattar som en stor oförrätt.

Det kan röra sig om allt från affärer till rena rättsärenden. Men det kan också vara från föreningslivet eller politiken. Man uppfattar sig som att de andra har sidsteppat en som person med allt vad man kan och vet.

Ofta har nog dessa människor en mycket hög uppfattning om sig själv som person. Det blir så jobbigt för alla andra att alltid få höra om dessa människors oförrätter och kamp för det ”rätta”!

”Då sa jag, då vill jag osv” precis som om de själv sitter inne med hela sanningen.
Inom politiken så ter det här sig ibland lite annorlunda. Man ringaktar andras åsikter och förklarar alltid att ”de andra” är idioter som inget begriper. Ofta går man på person och förklarar hur dålig han eller hon är. De mest primitiva tillmälen kommer då fram och det är ett trist sätt att förhålla sig till andras åsikter.

Rättshaverister och människor med ensidiga politiska åsikter påminner mycket om varandra, de varken kan eller vill lyssna på andra!


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s