Okategoriserade

Tänka olika!

Människor tänker olika!

Jag har nu varit med på Facebook X antal år. Finns många vänner där och det finns stora praktiska fördelar att finnas där.
Kontakten med släkt och vänner underlättas och möjligheten att återknyta bekantskaper från tidigare år är lätt. Nästan alla finns ju där snart. I varje fall de av yngre årgång, min egen åldersgrupp och äldre är nog lite tyvärr i minsta laget.
Det finns för många äldre som är livrädda för internet på alla sätt. Livrädda för att skaffa sig en dator och dessutom livrädda för att några feltryck på datorn ska få den att ”explodera”!

Det finns även yngre som är livrädda att testa något nytt över nätet, de väntar till ”alla andra” har provat.

Jag sitter ju och skriver det här på min Ubuntu-dator och har som snart ”åldring” kört Linux i många år. Var finns de unga nyfikna ?

Nej,de har gått på dagis sedan de var små och inte kunnat få lära sig att av egen nyfikenhet se olika saker i livet. De har blivit bjudna på färdiga lösningar i hela sitt liv och ”orkar” inte tänka själv. Allt ska vara såsom alla andra har det.

Windows i burken för mamma och pappa betalar, samma sak med allt annat. Någon annan betalar!

Då söker man inte heller de lösningar som finns gratis att få tag på därför att de inte heller vill lägga ner något eget arbete på sin dator.

När man har installerat sitt Linux så gäller det ju att välja de program som man anser att man själv vill ha i sin dator.
De flesta Linuxsystem tas ju numera ner från nätet och ryms på en cd- eller usbminne och det är ett grundsystem med en webläsare och ett mailprogram osv.

Sedan börjar man att då och då installera andra program ur den gedigna programbanken som finns med i alla Linuxsystem. Man väljer och vrakar som om man är i ett jättestort varuhus där man gratis plockar åt sig det man vill ha!

Slutligen vad gäller Facebook så blir jag lite förundrad över att så många alltid nästan skriver samma grejor oavsett vad som händer i världen. Det sker blodiga revolutioner, stora olyckor osv.
Det märks inte hos dessa personer, deras värld har stoppat och inget nytt händer!
Sådant tycker jag är konstigt, förstår helt enkelt inte hur deras liv fungerar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s