Hälsa / Nyheter och politik / Organisationer

Islamister ger mig illamående!

 

”Muslimska brödraskapets aktiva har ofta, likt Mustafa, härdats i fängelse. Många ”bröder” hör till den välutbildade medelklassen och är vana att diskutera politik. Men salafister som Hashem Shawwi, 24, talar hellre moralfrågor och levnadsregler.
Hashem Shawwi arbetar med försäljning av frukt och grönt. Han har två fruar och anser att religionen tillåter muslimska män att ha fyra fruar om de behandlas lika. Men muslimska män får inte, som västerlänningar, ta sig en älskarinna, tillägger en annan salafist i sällskapet vid Nilens strand.
Det är från hemvändande egyptiska migrantarbetare i Saudiarabien som salafismen slagit rot i Egypten, säger bekymrade liberala muslimer. Salafister som Hashem Shawwi anser att kvinnor måste han mannens tillstånd för att jobba eller resa utomlands. Sådana patriarkala restriktioner kämpar saudiska feminister kämpar mot – och de ger egyptiska feminister rysningar.
–Det är för kvinnans säkerhet. För resten ber en förlovad flicka redan sin fästman om lov om hon ska ta ett jobb, säger Hashem Shawwi som kommer att rösta på det största salafistiska partiet, Hizb al-Noor (Ljusets parti).”http://www.svd.se/nyheter/utrikes/morkerman-oroar-egyptiska-kvinnor_6667380.svd

Det här är ett litet stycke ur Svd:s artikel idag om valet i Egypten.  Det vore förfärligt om samma historia upprepades igen som vi såg i Iran för många år sedan.
Folket ropade på frihet och ”långskäggen” utlovade friheten  om Shahen störtades och vi i väst lät oss också förledas. När väl regimskiftet blev av så dröjde det inte länge så hade vi en religiös diktatur.
En diktatur som är jämförbar med de värsta i vår historia, Sovjet  , Kina , Hitler-
tyskland osv.

De islamistiska männen och deras förlegade och nedvärderande kvinnosyn får mig att må illa.
För övrigt så ligger inte de sk ”vanliga” islamtroende männen så långt efter detta synsätt som de politiska förkunnarna predikar. Det räcker bara att se hur man delar upp sig i kvinnor och män när man skall tillbe Gud ! En Gud  som har skapat oss lika inför honom!
Vi föds nakna och dör nakna oavsett vilket kön vi är.

Att det finns massor med kvinnor som lyder sina män i dessa samfund och länder är ju inte ett dugg konstigt. De vet ofta inget annat och männen använder sig av koranen där de fullkomligt bankar kvinnorna i skallen med boken som tillhygge.

Varför vi som svenskar och upplysta människor  någonsin skulle acceptera dessa förtryckande mäns idéer och deras förlegade uppfattningar bör alla förstå.
Våra fega myndigheter har i flera fall  låtit sig påverkas till antidemokratiska handlingar tex kvinnor fick sitta längst bak bakom ett skynke på en lektion i skolan uppe i Strömsund är kriminellt!

Ansvar borde ha utkrävts inför domstol.

Ingen myndighet ska behöva backa en enda millimeter från våra stiftade lagar bara för att det inte passar de med annan  sk kultur. (vidskeplighet)

Vidskepligheten förpassade vi på soptippen för ganska länge sedan i vårt land och arbetarrörelsen och liberalerna kämpade i många år för kvinnans fri och rättigheter! Detta måste vi fortsätta med oavsett vad vissa invandrare och deras profeter hävdar.
Förtryckta kvinnor måste få hjälp  mot sina mäns åsikter och våld!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s