Okategoriserade

Stefan Löfvén

Socialdemokraterna väljer Stefan Löfvén

Stefan Löfvén har stått på verkstadsgolvet i 16 år som svetsare innan han började jobbet som facklig förtroendeman.
När jag granskar alla tidigare socialdemokratiska ordföranden så är han faktiskt unik. Ingen av de tidigare har denna bakgrund!
Om någon tror att Per-Albin Hansson hade samma bakgrund så är de dåligt informerade. Per-Albin blev vid blott 20 års ålder anställd av ”rörelsen” och förblev så fram till sin död.
Merparten av de ledare socialdemokratin har hållit sig med var akademiker. Olof Palme var nog den mesta udda fågeln med sin genuina överklassbakgrund , därför sågs han med hat från vissa av dessa kretsar. Han var en klassförädare!

Detta är ju som sagt var inte Löfvén med sin bakgrund av arbetarklass.

En sak är säker , han har inte mycket gemensamt med den ”vänster” vi har i det här landet. Löfvén är dessutom kärnkraftsförespråkare och det är ju inom vänstern värre än att svära i kyrkan.

Han har dessutom retat gallfeber på kommunalarbetarförbundets kvinnor när han och IF Metall inte har gått i fällan att hålla igen lönerna på sina medlemmar i tron att detta skulle gagna kvinnor inom tex sjukvården.
Att alla ska få ett dåligt avtal är ju inte mycket att stå efter. Denna politik såg vi på sextiotalet där gruvarbetarna tvingades till dåliga löner. Den stora strejken som tvunget blev ”vild” eftersom varken facket eller partiet stödde dem visade vägen ut ur denna förnedring.
Ingen arbetare eller tjänsteman  har något att tjäna på att industrins kapitalister får högre löner och bonus medan arbetarna får hålla ingen.

Jag önskar för första gången på länge en socialdemokrat lycka till!

Lycka till Stefan Löfvén!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s