Okategoriserade

Malmös rykte är dåligt!


Man kan se Malmö på olika sätt!

 
Polisen får visa upp sitt synsätt på den stad de arbetar i, många har grinat illa över detta. Det gamla polishatet lyser igenom vissa kommentarer särskilt från vänster..
Det vore ju dåligt om inte polisen fick nyttja den yttrandefrihet som alla har rätt till.

Nu försöker man återigen slå ett slag för Malmö och förringar den brottslighet som finns i staden. Trösten ligger tydligen i att både Stockholm och Göteborg uppvisar sämre siffror. Men det är ju inte detta man diskuterar utan det är just brottsligheten nere i Malmö.Vi vet ju att folk i Malmö inte alltid anmäler brott av rädsla för att ”märkas” av de kriminella. Det finns både domare och poliser som har fått ligga lågt när hoten mot deras familjer har framförts.
En serbisk man sa åt mig en natt per telefon: ”jag vet var du bor, jag vet var dina barn går i skolan” ,sluta skriv insändare om Jugoslavien.

Om man inte vill ta brotten på riktigt allvar som vissa skribenter gör, så kan man ju ta och fråga alla stadens brottsoffer vad de anser om sina nedbrända bilar! Under de senare årens lopp har ju minst 400 bilar brunnit!

Jag minns också hur Klövervallens förskola brändes ner i Rosengård och hur vi kände oss denna dag när vi såg de rykande resterna av ett mycket stort och fint dagis!
Alla siffror från Malmö de senaste tio åren visar ju hur skolor av alla slag har brunnit i massor.
När man följer tidningarna från Skåne så är det samma tidningar som vill att man ska ”älska sitt Malmö” ! Samtidigt  som de dag efter dag uppvisar rubriker över ruggig brottslighet på alla nivåer.

Frågan är om det har blivit minskade bränder i tex Rosengård sedan jag flyttade från Hårds väg?
Har det blivit mindre cykelstölder i stan? Under 26 års boende så blev vi av med minst 15-20 cyklar, vi tappade räkningen. Har knarkaffärerna minskat?
Alla blir inte överfallna men jag hade tydligen oturen att bli utsatt för grovt rånförsök med sprayning av tårgas.  Det är en del av MIN historia, andra kanske aldrig råkar ut för något alls men man måste ju lyssna på de som har blivit utsatta.
På något sätt verkar debatten att bli som på det flummiga sextiotalet, det är mest synd om bovarna, skit i offren!
”Poliser är fascister så de ska hålla käften ” så gick snacket också på 60-70-talet från vissa kretsar och det vill inte jag ha tillbaka. De gör ett fantastiskt arbete med risk för livet och dessutom ska allehanda urspårade individer få vräka sin skit hur som helst över denna grupp av anställda.
Vi ska ställa upp för våra poliser och försöka förstå dem istället för att hetsa mot dem. Naturligtvis får inte poliser heller uppföra  sig  illa, de ska dömas efter de lagar vi  har när de gjort något felaktigt.

Malmö är en otroligt uppdelad stad med olika villkor beroende på var man bor. När man delade upp staden i olika stadsdelar med egen ekonomi så slog man in på en väg som innebär skillnader på många sätt. Skolorna blev inte likvärdiga tex!
Snart blir man tvungen att ”bussa” elever över staden på samma sätt som man var tvungen att göra i sydstaterna (USA) på sin tid för att få rättvis skolgång!

 Om inte politikerna förmås att inse att det inte räcker med fagert tal och löften till de som bor i utsatta områden utan fortsätter den inslagna vägen, ja då kommer det att fortsätta att brinna.Rånen fortsätter,langning av knark fortsätter osv. Inte fan kommer det heller att hjälpa något att skriva artiklar med fromma förhoppningar och hejarop till Malmös befolkning. Det blir som med Redhawks, vingklippning och duns ner i marken!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s