Okategoriserade

Miljöpartiet de Röda?


Miljöpartiet de Röda?

 
I helgen hade MP som bekant sina ”partidagar” uppe i Umeå och en rad beslut togs. Bland annat så diskuterades skolan och i synnerhet friskolorna.
Omröstningen visade att det fanns en mycket stor minoritet vilken ville i princip avskaffa friskolorna. De ville avskaffa möjligheten till vinst och det innebär ju att de vänder sig emot den småföretagsvänliga politik partiet säger sig värna om. Denna minoritet har liksom vänsterpartiet satt på sig socialistiska glasögon och vill inte se till skolornas resultat för eleverna och att dessa skolor bidrar till en mångfald olika skolor med inriktningar som passar olika elever bättre än den gamla skolan.
Både MP och V framställer friskolorna så att många medborgare tror att det bara är riskkapitalbolag som driver dessa skolor . Verkligheten är ju den att över 80 % av skolorna drivs av enskilda, ofta lärare som har tagit lån för att få kunna driva skolan.
Förre mp-riksdagsmannen Mikaela Valtersson avgick och har idag arbete inom Kunskapsskolan som vice VD och har starkt engagerat sig för friskolorna  och man kan  ju sakna hennes röst inom MP när skolfrågorna kommer på tapeten.
Angreppen på den privata vården kommer vi också att få se mer av i form av kampanjer från den fria vårdens motståndare. Konstigt nog har inte ett ord hörts med kritik mot alla privata tandläkare som finns idag?

De som vill återföra samhället till det gamla med få möjligheter  att som patient eller elev själv kunna välja aktör är inne på en väg som leder till ofrihet och en byråkrati som åter tar makten från oss konsumenter.

Människorna i vårt samhälle skulle ha svårt för tanken att man ej fick välja den bil man vill eller vilken affär man ska kunna handla i men inom skolan och vården går det fortfarande att plädera för monopol.

De som rest i de socialistiska länderna när de existerade och sett statens monopol inom alla områden med följd av dålig vård, få varor att köpa och framförallt långa köer till allting inser att den vägen kan aldrig ett fritt samhälle välja!  I DDR fick man vänta i tio år för att få köpa en Trabant-bil tex!

När en del mp-företrädare uttalar sig offentligt så kan jag inte skilja dem från vänsterpartiets företrädare.
Går de med i vänsterns 1 maj tåg månne?
För mig framstår Miljöpartiet som ett renodlat vänsterparti och från början sades det från partiet att man inte skulle luta sig mot vare sig höger eller vänster, detta har man med all tydlighet börjat frångå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s