Okategoriserade

Njet till vänsterpartiet!

Utan soldater- inga flickskolor!

 
”Tjejers rätt till utbildning

Flickors rätt att gå i skola

På Svenska Afghanistankommitténs skolor går drygt 120 000 elever. Fler än hälften av dem är tjejer.
Trots att det aldrig har gått så många tjejer i skolan som nu är det många kvar som fortfarande inte har fått hem en matteläxa. Som aldrig suttit i en skolbänk. Som aldrig fått lära sig att skriva.
Bland Afghanistans nomadbefolkning går färre än en procent av tjejerna i skola. Det finns mycket kvar att göra.
Det framtida säkerhetsläget i Afghanistan är ovisst och därför är det nu viktigare än någonsin att vi uppmärksammar alla flickors rätt till utbildning.”

Det här har jag klippt in från Svenska Afghanistankommitténs hemsida.

När talibanerna tog makten i Afghanistan avskaffades alla skolor för flickor. Kvinnliga  läkare kördes ut från sjukhusen osv.
När SAK kan berätta att så många flickor går i skola idag så är det tack vare FN:s och Natos insats.

De som under många år har pläderat för att inga soldater ska finnas i Afghanistan är likt Chamberlain under andra världskriget  (fred i vår tid) individer som inte vill se sanningen . De lever i en pacifistisk dröm att allt ska bli bra om inga soldater finns.

När jag under många år var medlem i SAK och samlade in pengar till folket i Afghanstan så blev man ofta ifrågasatt av vänsterpartister. De gillade att Sovjet tagit makten i Afganistan. När sovjet drog sig tillbaka var detta inte heller bra i deras ögon. Jag blev kallad nazist av en ledande vänsterpartist i Malmö .

Ett sådant parti skulle jag aldrig kunna bli medlem i eftersom hela deras historia kantas av förfärliga ställningstaganden.
De tog aldrig avstånd från Sovjet och deras vasaller så länge de existerade  utan avståndstagandet har kommit pliktskyldigt när dessa förtryckarstater upplöstes.

Under årens lopp har vänsterpartiet stött olika sk befrielseorganisationer tex. FARC i Sydamerika, rena gangstergäng med kokainsmuggling på programmet!

Inom partiet frodas fortfarande en Leninkult som man kan se på första maj här och där. Partiets ungdomar är ofta på plats och uppvisar sin ickedemokratiska inställning genom stenkastning och störande av lagliga demonstrationer  av tex SD!

Under åren så har partiet visat sitt stöd för det Stalinistiska Cuba och mördaren Che Guevaras bild finns alltid med i vänsterpartiets demonstrationer. I Malmö har man gått i samma demon som Hamas där antisemitiska slagord har ropats!

Det finns ett x-antal fd. medlemmar från mitt gamla parti , SKP vilka numera är medlemmar i vänsterpartiet.
Om det är något skp ska ha heder av är vår   kamp mot det gamla vänsterpartiet och deras galna inställning till Sovjet-blocket och den typ av odemokratisk socialism de stod för. Det är mycket svårt för mig att förstå hur man med denna bakgrund kan verka som medlem i vänsterpartiet.

Vänsterpartiet säger sig ha gjort upp med det gamla, detta är ju bara amsagor för de troende. Så som de har ”gjort upp” med historien är ju bara ett skämt.
Att ta avstånd från det obehagliga  när det väl är över inger inte något förtroende.

När jag var med i vpk och offentligt tog avstånd 1968 vad som DÅ hande i Prag  så möttes detta av iskall tystnad och avståndstagande inom partiet.
”Hur kan du gå emot Sovjet som befriade Europa från nazismen” fick man höra.
Det är under sådana här historiska skeenden ett parti visar var man står!

Idag och igår ville man ta hem alla svenska soldater från Afghanistan och överlämna landet till talibanerna igen, nej ett sådant parti är inget för mig och jag är fortfarande glad och stolt över min uteslutning från detta parti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s