Okategoriserade

Inga fler ”Ship to Ghaza” tack!

Ibland segrar pessimismen! Tyvärr!

Den här teckningen är från år 1948 men det första jag kommer och tänka på är att inte är det mycket som har förändrats sedan dess vad gäller konflikten i mellanöstern.
Efter andra världskriget så drev Sovjetunionen med Stalin i spetsen på att FN skulle ge sanktion åt att bilda en judisk stat i Palestina vid namn Israel.

Här ses Ben Gurion utropa den nya staten Israel  14 maj 1948.

Många är de som tvistat om det berättigade i att bilda en ny stat medelst delning av ett annat land.
Gör man idag tanke-exprimentet att en ny stat skulle utropas i tex Skåne så skulle nog inte många tycka att det skulle vara så klokt. (Skånes folk skulle få packa ihop på en timme och ge sig av)

Nu har det gått många år och idag så kan man bara konstatera att staten Israel ligger där och det är sedan länge dags att komma bort från hatet från 1948.
De inom tex Hamas som underblåser hatet bland befolkningen samt skickar raketer in i Israel tillför inget gott . Oförsonligheten mellan Palestina  och Israel måste omformas till något nytt och gott som hjälper bägge folken till att börja bygga en gemensam framtid.
Ett samarbete skulle kunna väcka så mycket goda krafter som skulle kunna tillföra hela regionen ett ökat välstånd. Man måste söka fred istället för det ofruktbara krigstänkandet som har funnits ända sedan 1948.

De svenskar som agerar till stöd för Hamas eller andra krigsgrupper gör bara folken i mellanöstern en björntjänst. Historien har visat att terror bara leder fel!

Iran och deras agenter inom de arabiska folken låter som ett eko från andra världskriget. Hitlers och Goebbels tal om det totala kriget mot fienden ekar tungt ända fram i vår tid men nu är det ”långskäggen” i olika länder som håller dessa tal. Vår tids nazister är de islamister som vill krig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s