Okategoriserade

Ska Mali bli ett nytt Afghanistan?

TORSDAG, OKTOBER 25, 2012

Mali och Afghanistan går samma väg?

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/invasion-av-mali-i-antagande_7612416.svd

”FN:s säkerhetsråd har gett Mali till slutet av november för att planera en militär aktion. Därefter behövs en andra FN-resolution som godkänner att trupperna går in.
fredags sade FN:s vice generalsekreterare Jan Eliasson i Malis huvudstad Bamako att FN stöder planeringen av en möjlig invasionsstyrka ”för återtagandet av områden som ockuperas av terroristgrupper och kriminella nätverk”.”
När Talibanerna erövrade makten i Afghanistan så hade de tagit den på samma sätt som islamisterna i Mali nu har gjort .
Med hjälp av andra islamister från andra länder. Nu utspelas samma motstånd mot dessa islamister från inhemsk opposition och andra närliggande länder med stöd från FN.
När det gäller Afghanistan så sprids det tyvärr osanningar från vissa grupper även i vårt land som på det sättet underminerar FN och dess roll som fredsfaktor. Ska det bli samma  agerande nu vad gäller Mali och dess hårdföra islamister?
Kriget mot terroristerna i Afghanistan beskrivs ibland som ”Natos” eller ”USA:s” krig mot folket i Afghanistan och man kan misstänka att samma tongångar kommer att råda om det kommande kriget i Mali!
Jag har tidigare dragit paralleller med andra världskrigets ”fredsivrare” vilka ansåg att man skulle sluta fred med ”herr Hitler”. Ett fullkomligt galet och omoraliskt krav där bla Churchill gick emot tidigare premiärministerns ”fred i vår tid” Chamberlein!
Sådana krav måste avvisas  även i vår tid!
Säkerhetsrådets beslut både vad gäller Afghanistan och nu Mali är beslut som jag anser är viktiga i vår tid. Om inte dessa beslut fattas så skulle en dammlucka öppna sig för agerande från terrorgrupper som med vapen och koranen i hand och  skulle ta makten i allt flera stater!
Den lära som islamister predikar är en lära byggd på bla. apartheid för kvinnor. Kvinnor är i deras ögon och i praktiken bara boskap som ska finnas för att föda barn. De ska inte gå i skola eller ens lära sig läsa och skriva.
Med islamister vid makten  går samhället tillbaka  till en mörk stenålder fylld av vidskepelse och rädsla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s