Okategoriserade

LO-apparaten slirar!

lördag, oktober 27, 2012

LO talar!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vill-borg-gora-sverige-till-ett-skatteparadis_7618168.svd      

”Vi uppfattar regeringens förslag som illojalt gentemot övriga industriländer som många gånger brottas med värre ekonomiska problem än Sverige. I ett Europa som faller samman tar regeringen Reinfeldt ett första steg för att positionera Sverige som ett skatteparadis för bolag. Länder som behöver skatteintäkter utsätts nu för Reinfeldts och Borgs osunda konkurrens. Den svenska bolagsskattesatsen är idag i paritet med övriga industriländer. Men nu vill regeringen alltså sänka den svenska bolagsskatten med ytterligare 16 miljarder.”

LO är en stor apparat fortfarande med makt. När de uttalar sig så borde de komma med ordentlig fakta vilket de nu slirar med?  
Fakta om bolagsskatten är att med den sänkning regeringen tänker sig så hamnar Sverige mitt i övriga Europas skatter,
att lägga sig sig så låter enbart klokt i dessa tider. LO går ut och tycker synd om andra länder , de borde istället värna om den svenska industrin.
Sedan många år har socialdemokraterna tappat industripolitiken i diket.
Jag minns när metall med nuvarande partiledaren  Stefan Löfven slöt ett avtal med Scania i Södertälje som värnade detta bolag när det gick dåligt för dem, då blev det ett stort väsen bland många sossar.

Samma grej kan man se när SJ bolagiserades , läs här:http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/sj-och-nsb-tavlar-inte-ens-i-samma-klass_7617798.svd  

ett klantigt förfarande som visade att man inte riktigt förstod vad man höll på med. Då satt Göran Persson vid makten men han fick också kritik från Riksrevisionen över vad han och regeringen då ställde till med för SJ!
Socialdemokratin lyssnar för mycket på LO och borde göra som de danska socialdemokraterna, bryta de intima förbindelserna!

När LO nu uppvisar sina attityder återigen mot den svenska industrin så riktar de sig samtidigt mot de svenska arbetarna som är beroende av just den svenska industrin.
Varsel på varsel duggar tätt i landet nu och detta visar att nu om någon gång är det lämpligt att underlätta för industrin att överleva i vårt land.

Hur korkade får man bli på LO?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s