Okategoriserade

Verkligheten sipprar sakta ut!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/sex-sju-personer-per-rum-pa-asylboende 

Bränder, bråk, hot och desperation på de boställen Migrationsverket hyr till flyktingar.
Om någon trodde att det här är något nytt som händer i vårt land så har de fel.
Jag råkade för en hel del år sedan arbeta bredvid ett boende för flyktingar och det var sannerligen inte lugnt där. En natt blev jag vittne till ett mordförsök och fick tillkalla polis.

När man ser kvällens reportage om boendet i Askersund så är det samma usla boende som tex. Bert Karlsson höll på med redan för 15-20 år sedan! Det finns hyreshajar som blir miljonärer på att hyra ut till Migrationsverket.
Vi har ju en bostadsbrist i vårt land som dessvärre gör att även det sämsta boende kan hyras ut.
Nu pekade myndigheterna själv på det här problemet för ett  tag sedan och med alla Romer som kommit hit på falska premisser från tex Serbien vilket gör att Migrationsverket får ägna krafter åt ”fel” folk!
Sverige har genom sina bidrag och sin inställning fått ett rykte i fattiga länder att här får man det mycket bra och det fungerar naturligtvis som bidragande orsak till att vi får så många sökande till skillnad mot tex Finland.
Det är ju inte så svårt att inse att en familj som bor i ett läger i ett fattigt land med sina sju barn vill till just Sverige. Barnbidrag och bostadsbidrag , socialhjälp osv. Familjen får en ekonomi som de aldrig någonsin har haft förut!
Politiken med alla bidrag utformades tidigare i ett annat samhälle där det fanns fullt med arbete åt de boende. Utvecklingen har gått en helt annan väg med stor arbetslöshet och bostadsbrist men det verkar som om politiker och myndigheter inte ens ser att allt har förändrats.
Det finns en gräns för allting och rent politiskt så kommer det att märkas bland de boende i vårt land, fler och fler väljer i desperation att stödja de som säger nej till den låtgå-politik som man för sedan  åtskilliga år.
Det finns ju tex. en orsak till att pensionärerna har blivit blåsta på sin ATP-pension och får se ”bromsen”  slå till med sänkta pensioner som följd.
Invandringen går ju inte med vinst precis men det är också något som det aldrig sägs öppet eftersom det har blivit som att svära i kyrkan! Någon måste ju betala i slutänden och det har ju så tydligt blivit pensionärerna.
Det är så typiskt att just därför kommer alla som ”förstår” det här också fram till att pensionärer nu är så friska så att de kan fortsätta och arbeta tills de är 75 år eller mer.

De enda som gör vinst är ju alla dessa ”uthyrare” som får mycket pengar av staten. Eller ska jag säga av Sveriges pensionärer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s