Okategoriserade

Tvång till giftermål!

Heder och tvångsgifte!

 

http://www.svd.se/kultur/nagot-annat-an-heder_7859216.svd

”En 19-årig flicka knivmördas i sitt hem. Hennes 16-årige bror döms för mordet. Bilden av ett hedersmord slås fast i medierna och befästs av rätten. Men det är en slarvig etikett för en tragedi som är betydligt mer mångbottnad, skriver Jesús Alcalá, som granskat fallet inför rättens besked om straff nästa vecka.”  ur Svd.

När jag läser denna artikel så inser jag återigen hur illa man blir informerad genom nyhetsflödet i tidningar och övriga massmedia när det händer förfärliga dramer.
Jesús Alacalá förmår att fånga något annat i det som skett i Landskrona.
Något som slår en direkt är ju att gruppen Kurder allt för ofta lever i gamla strukturer från sitt land. Tvångsgiften tillhör vardagen för flickor och i viss mån för pojkar. Guld och pengar är inblandade mellan släkterna.
Mycket unga  människor blir mot sin vilja bortgifta och när de rymmer från sin respektive så bryter helvetet löst för dem.

I Sverige måste all sådan här handel med unga människor upphöra. De som rymmer måste få skydd så att de kan leva ett bra liv. Släktingar måste åtalas och dömas hårt så att ryktet sprider sig i hela denna grupp av befolkningen att man måste upphöra med dessa medeltida försäljningar av unga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s