Okategoriserade

Skapa en ny myndighet!

MÅNDAG, JANUARI 28, 2013

Två bra inlägg samma dag, fantastiskt!

 
För första gången på länge uppskattar jag ett inlägg av en vänsterpartist, Ann Mari Engel har skrivit ett änglalikt förslag i bostadsfrågan. Läs här och njut därför att det är till skillnad mot så många andra politikers agerande ett klart och redigt inlägg med lösningar på ett stort  problem. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vardarnas-regler-ar-otidsenliga_7864488.svd

Ofta tycker jag att dagen politiker bluddrar till i sina inlägg, de säger en massa ord men sedan efteråt så frågar man sig vad de egentligen sa för något.

På samma sida i Svd -Brännpunkt så finns ett utmärkt förslag om barnbidrag av Joakim Holmertz (luf) ,det kan du läsa här:http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/barnbidrag-bor-inte-ges-till-alla_7864486.svd

Den här frågan poppar upp då och då under tidens gång. När dåvarande högern tog upp barnbidragsfrågan på 50-talet så blev det ett himla liv på framförallt sossarna där de förklarade högtidligt att barnbidraget minsann var till för barnen och att ALLA barn hade rätt till detta bidrag oavsett vad föräldrarna hade för inkomst.
Argumentet var också från sossarna att även högavlönade betalade skatt bla. bla. bla!

Jag tycker att de exempel Joakim för fram här är hållbara men som med alla andra bidrag är avvägningen svår när man ska lägga in var gränsen för ett bidrag ska gå. Lättast vore ju att koppla ihop alla bidrag och ha samma myndighet att sköta detta.
På samma gång så skulle en stor reform genomföras där staten tar över de sk ”sossbidragen” från kommunerna så att socionomerna får jobba i sitt yrke med människor som behöver stöd och hjälp och helt frikopplas från de ekonomiska frågorna som ofta bara ställer till bråk mellan klienterna och socialsekreterarna.

En ny myndighet som har hand om arbetslösheten,bidragen osv, de skulle få en helhetssyn över de som behöver hjälp i vårt samhälle.

Vårt samhälle har många brister så politikerna ska inte luta sig bakåt och tro att allt är frid och fröjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s