Okategoriserade

Kvinnor omyndighetsförklaras!

fredag, mars 15, 2013

Muslimska brödraskapet!

 

Egyptens mäktiga muslimska brödraskap varnar för att en FN-deklaration om kvinnors rättigheter kan förstöra samhället genom att tillåta en kvinna att resa, arbeta och använda preventivmedel utan att ha tillstånd av sin make. 

Den islamistiska rörelsen, som stöder president Muhammad Mursi, radar upp tio skäl till varför muslimska länder ska ”förkasta och fördöma” deklarationen, som en FN-kommission om kvinnors ställning vill försöka nå enighet kring.

När jag hörde nyheterna på radion i morse så blev jag inte ett dugg förvånad över brödernas ställningstagande. Det ligger så att säga inbyggt i deras religiösa synsätt
Överhuvudtaget är många religioner anfäktade av samma unkna synsätt på kvinnor. Kvinnor kan inte tänka själv utan ska ledas av mannen!
Apartheid  (åtskillnad) råder i alla muslimska församlingar liksom bland alla ortodoxa judar.
Jehovas vittnen och liknande kristna församlingar leds enbart av män och kvinnor betraktas som underordnade männen och ska lyda dessa.

Den stora katolska kyrkan är också männens tummelplats där de styr och ställer till 100 %!

Allt detta blir till osunda verktyg och kvinnors ställning i länder som styrs av dessa krafter blir tyvärr en tillvaro med förtryck och underordnande. Kvinnans plats är given och hon skall lyda mannen!

Brödraskapet omyndigförklarar kvinnor och deras ställningstagande mot FN är ett allvarligt bakslag för den Egyptiska revolutionen och för alla kvinnor i synnerhet inom den muslimska världen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s