Okategoriserade

Ett bättre samhälle?

tisdag, april 09, 2013

Minnet av reaktionära fackföreningar!

 
Jag minns en fackförening som kämpade för att ”eldaren” skulle vara kvar på loket trots att man gått över till el-lok. Facket blåste till strejk och fick med sig andra fack i sin egendomliga aktion.
Allt detta hände i det England  som hade kolgruvor som var både hälsovådliga för arbetare och land. Inget kol till loken eller annan industri men ändå skulle de statliga gruvorna bryta kolet.
Blysättningen på tidningarna skulle avskaffas och den nya datortekniken lancerades men tom. facket i vårt eget land bråkade om detta.Teknikfientliga fackföreningar är en styggelse i ett modernt samhälle.

I England steg då Thatcher fram på gott och ont för de olika samhällsklasserna men  ack så nödvändigt. Hade England fortsatt på den inslagna vägen liksom Sverige så hade våra bägge länder sett ut som Grekland idag.
I England var det de konservativa som genomförde förändringen medan det var socialdemokraterna som påbörjade de nödvändiga stegen att få en budgetpolitik som håller balans mellan utgifter och inkomster.

De  socialistiska länderna föll ihop och de var länder med en miljöförstörande kolekonomi som förgiftade sina folk både till kropp och själ.
Den stickande doften av osund kol från omoderna industrier mötte mig i de östländer jag besökte. Folken levde i fattigdom med få varor att köpa i sina köaffärer. Har man sett köerna på Alexanderplatz när gummorna väntade på att lastbilen med vitkålshuvuden  skulle komma eller sett de polska affärerna gapa tomma på livsmedel så vet man att så vill inget folk någonsin mer vilja ha det igen. De var dessutom hårda klassamhällen där partipamparna berikade sig och levde sina liv totalt avskilda från övriga människor.

Kapitalismen går att tygla med  hjälp av kloka parlament och flertalet av människorna lever drägliga liv. Socialismen har hittills varit fängelser för folken eftersom de har levat under diktatur på samma sätt som i övriga diktaturer i världen.
Värsta diktaturen idag är när stat och religion går samman och utövar sin makt. Förfärliga exempel är ju Iran och andra islamistiska stater.

Vänstern världen över fortsätter med sina sagor om en fungerande socialism men tyvärr för dem så finns inga exempel alls att påvisa på något land där det har fungerat demokratiskt samt givit folket välstånd.
Socialister lever på en dröm som påminner mer om religion än verklighet.

 
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s