Okategoriserade

Läsförståelsen i botten nu!

Läsförståelse i botten nu!

 

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/radda-hogskolan-fran-devalvering_8137306.svd

Jag har misstänkt det här länge och ser här också en förklaring till varför vissa ungdomar inte kan skilja på demokrati och fascism. De har inte de kunskaper eller läsförståelse som behövs för att förstå.
Vi såg det senast igår tex i Jönköping där man från ”vänstern” slog till mot Svenskarnas parti med fascistiskt våld.  Gatsten, bränder av bilar och våld på samma sätt som Goebbels lärde ut på 30-talet. Klädda som Mussolinis stormtrupper för att man tydligt ska se vilka de är.

Dessa stormtrupper finns för övrigt i alla större städer och det är unga män som befolkar dessa organisationer. Dessvärre tror de ofta att de är viktiga för vårt samhälle i sin kamp mot de motståndare de för dagen ser ut.
Verkligheten är ju grymt annorlunda, de kostar bara oss skattebetalare en massa pengar därför att polisen måste göra sitt jobb och skydda de som har laglig rätt att demonstrera.
Alla dessa miljoner som har rullat under åren hade kunnat använts till bättre saker tex vård och omsorg.
Universiteten kan alltså konstatera att allt för många av studenterna inte förstår en skriven text eller instruktioner.  Historieundervisningen har i många år varit urusel och Svd.s journalist i Kina kunde konstatera efter ett besök på olika högskolor i vårt land att inga elever idag visste ens vem Mao  var för figur i historien.
I Lund kunde man förra året konstatera att studenterna inte ens visste något om andra världskriget och nazismen.
Samma sak gäller kommunismens förbrytelser med massmord och deportationer. Alla de förhatliga symbolerna för detta mordsystem kan man se på första maj i de röda tågen framförda av unga.
Dagens högerextrema för fram Sveriges flagga och har lärt sig att inte komma med hakkors eller naziflaggor allt medan vänsterns proselyter inte lärt någonting av historien.

Är vänsterfolk obildade idag eller vad är det frågan om? Vad har skolorna egentligen lärt ut om de senaste hundra årens förtryck i världen?
Eller är den bistra sanningen att allt för många lärare är anfäktade av kommunismens idéer och undviker att berätta vad som har hänt i de ”röda” paradisen?
De sk ”kulturarbetarna”  står ju ofta till vänsterns förfogande så sanningen kommer sällan fram i deras artiklar.
Det råder ett ömkligt tillstånd i vårt land trots borgerligt styre i så många år och skolan kan nog inte vändas till det bättre om inte staten åter tar över och styr med järnhand.
Kommunernas politiker har stor skuld i den dåliga skolan,  deras besparingar på både löner och skolornas innehåll är helt förödande att skåda!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s