Okategoriserade

”Relativ fattigdom”?

Fattigdom!

 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/klyftor-vaxer-snabbast-isverige_8172016.svd

Siffror kan säga en hel del men de kan också missbrukas och användas i politiskt syfte.
Den sk ”fattigdomen” bedöms med glasögon på som också missleder läsaren.”Relativ fattigdom” är ju ett begrepp som vi lite äldre har mycket svårt att ta till sig. När ett barns  föräldrar inte har råd med en Iphone  till barnet utan får nöja sig med en billig Nokia så kallas det ”relativ fattigdom”!
Min och den äldre generationen ser det här som ”välfärdssjuka” och fattigdom är när barn inte får mat innan de ska sova osv.
Denna fattigdom återfinner man inte sällan i familjer med ett pågående missbruk där alla pengar går till droger av alla slag.
Enligt EU har Sverige bland de lägsta materiella fattigdomen i hela Europa !
Det är bara att sätta sig på ett T-banetåg och kolla alla sina medmänniskor. Vad visar nästan alla upp där, jo dyra smartphones i parti och minut. Även barnen sitter med sina mobiler.
Hade det varit stora skillnader i vårt land så hade inte den bilden funnits.
Jag minns när inte bilen var i varje garage utan det var bara vissa som hade bil, då såg man skillnaden mellan vem som var vem. Hur många bilar finns i vårt land i dag? I stort sett varje hushåll äger bil!

Den fattigdom som finns och märks är den kulturella fattigdomen och detta tack vare uppväxt och dåliga skolor. Sedan finns det fattigdom bland invandrare som låses fast vid sossbidrag men de varken svälter eller bor särskilt dåligt i jämförelse med övriga världen.

Men ett fattigt liv döms de till utan arbete och bra skolutbildning.

Vi pensionärer lever ju relativt ”fattigt” om man skulle utgå från de normer som myndigheterna nu går ut med. Bil skulle tex jag aldrig ha råd med, detta är en totalt omöjlig tanke! Resa till Thailand eller andra dyra resor är också en absolut omöjlighet ekonomiskt när man han låg pension. Jag har ju hamnat i bidragsfällan jag också med bostadsbidrag varje månad.

Se er omkring bland vänner och bekanta, vilka åker till dessa resmål långt bort. Vilka har bra bilar att förfoga över. Har inte de flesta platt-tv hemma plus datorer och dyra mobiler.

Dricker inte väldigt många dyr alkohol vid helgerna. Hur kan man fylla Friends arena tre kvällar i rad med dyra Bruce ”i ett fattigt land”?

Nej, fattigdomssnacket är falskt, de enda riktigt fattiga är de papperslösa och romerna som tigger på våra gator. Fylltrattarna  är fattiga så länge som de dricker liksom narkomanerna, så det är en annan fråga.

Se här lite fakta som Svd publicerade idag:

Som vanligt, klicka på texten för att läsa den!

 
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s