Okategoriserade

Ovärdiga löner för SKL-personal!

fredag, maj 17, 2013

Höj lönerna för sjuksköterskorna och annan vårdpersonal!

 

När jag började som sjukvårdsbiträde sommaren 1980 på Värnhemssjukhus i Malmö så fick jag en lön som låg exakt på hälften av den jag hade på järnbruket.
Arbetet var tyngre på många sätt eftersom man arbetar med människor.
Pensionspoängen rasade ner i botten och heltidsjobb fanns inte att få. 72  % scheman var det vanliga och arbetstiderna varierade från kväll till morgon, på söndagarna gjorde jag 10 timmar uppdelade på två pass med ca tre timmars rast emellan.
Under de tjugo år jag arbetade åt Malmö stad inom olika vårdsektioner så var betalningen alltid långt under den man hade i mitt forna yrke.

I dagens Svd skriver en vänsterpartist ett umärkt manifest med en lösning på vårdens löneproblem, läs här:  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sjukskoterskorna-ska-inte-behova-fly-till-norge_8179964.svd

Ibland hittar även en socialist lösningar som jag kan acceptera, ja , jag tycker att hela riksdagen och alla landstings ledamöter ska ställa upp på de här kraven.
Kvinnnor och de yrken där de av hävd verkar ska lyftas upp lönemässigt och statusmässigt, det är ovärdigt ett modernt land att hålla ett visst köns löner och villkor på en sämre nivå än männens.
Nu har vi talat för döva öron i så många år så det är ju snudd på skandal, nej , det ÄR skandal!

Lika lön för lika arbeta! Lyft upp kvinnors löner inom vård, skola omsorg!

Hur många kvinnor i pension eller som kommer att gå i pension kommer att upptäcka sina dåliga pensioner tack vare årens otäckt låga löner.

Jag har tjugo års erfarenhet från ett järnbruk  och lika många år inom vården och kan utan vidare säga att åren i vården var mycket tyngre och besvärligare på alla sätt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s