Okategoriserade

Dåligt uppfostrade barn!

En jämförelse!

 
I morse strax före klockan fem så ringde radions Peter upp en kvinna som bor på New Zeeland sedan ett par år. Hon hade återträffat sin ungdoms kärlek och det hade uppstått kärlek mellan dem och de var gifta nu och bosatta där eftersom mannen kom därifrån.
En trevlig och fin liten historia men det riktigt intressanta kom sedan.
Peter frågade henne vad största skillnaden för henne var att bo där mot att bo i Sverige.
Hon säger rakt på sak att överallt i detta land så är folk vänligare, mer uppmärksamma, hövligare osv.
De är mer väluppfostrade, säger hon!

Jag ligger i min säng och kan inte låta bli att sucka med tanke på vad som har hänt i vårt land de senaste dagarna.  Tänker också på de sk hedersmord som har skett under årens lopp!
Språket ute på internets alla olika forum är ju så långt från hövlighet som man kan komma.

Något har hänt i vårt land och bara en sån sak att lärare låter elever sitta med mössan på är början på ohövligheten.
Kan tyckas vara en småsak men det är så allt börjar! Allt kludd på offentliga ställen är ju nästa steg till ett land utan hövlighet och omtanke om sin nästa.
Det är en sorts brutal våldtäkt på vår gemensamma miljö att klottra. Dessutom kostar det mycket stora belopp varje år att ta bort, dessa pengar hade kunnat användas inom vården istället.

Lärare idag får mer ofta idag påhälsning i skolan från arga föräldrar som förklarar att deras barn minsann är oskyldiga när det har hänt något. Undersökningar visar ju att lärare idag blir hotade av dessa arga föräldrar.

Föräldrar som tar sina vanartiga barn i försvar trots deras skuld hjälper ju inte sina barn att bli bättre, snarare tvärtom!

Det är kanske detta som vi ser resultatet av nu?

Bland förorternas invandrarbarn så ser ju polisen hur 12-åringar springer ute halva natten och sådant är ju raka ledet in i fördärvet. Var finns deras föräldrar?

Jag minns på en av de gårdar jag bodde på i Rosengård där blev en tre-åring påkörd av tåget vid 23 på kvällen . En bra bit från vårt hus. Han var ute med sina andra småsyskon vid denna tid!

I sådana invandrartäta områden som Rosengård så såg man alltid en massa småungar ute mitt i natten! Dessvärre har ju polisens iakttagelser  idag påvisat att samma mönster finns idag!

Hur tänker dessa föräldrar?

 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s