Okategoriserade

Malala, vår tids hjälte!

Malala Yousafzai, en hjälte som idag talar i FN!

 

Malala fyller idag 16 år och får tala i FN om rätten för flickor att få studera.
FN har instiftat en ”Malala-dag” och det kunde ju inte bli bättre , huvudpersonen överlevde och kan föra kampen vidare mot talibaner och islamisters hemska välde.
Dessa män som kräver total underkastelse av kvinnor. De valde att skjuta den blott 15 års flickan rakt i huvudet men hon överlevde.
Talibanerna säger att de ska skjuta henne till döds om de kan.
Pakistan hör till de länder där undervisningen är mycket undermålig. En stor del av befolkningen kan inte läsa. Kvinnor kommer då längst ner i på samhällsstegen, de blir bland allt för många män betraktade inte mer än hushållets åsna.
Jag reagerade i morse lite surt när en expert från Sida talade i radions P1 om skolproblem utan att ens nämna ett ord om talibaner eller religiösa som förnekar kvinnor utbildning. Hon talade bara i allmänna ordalag när det faktiskt är en ideologiskt kamp i världen för kvinnors rätt till ett värdigt liv.
Islamistiska länder bla Pakistan, Saudiarabien, Afghanistan mfl går i spetsen för att motverka kvinnors rätt till utbildning, arbete och ett eget val i äktenskapsfrågor!
Ska man diskutera flickors rätt till utbildning så kommer man inte förbi talibaner och islamisters inställning och inflytande i dessa länder. Deras politiska idéer måste bekämpas på alla plan.
Det är därför mer än viktigt att kvinnoförtryckande idéer inte får det minsta fotfäste i vårt land i och med invandringen. Våra myndigheter måste tala klarspråk  och det vet vi ju att man inte gör idag.
Lagen skall följas av alla som bor i vårt land och kan man inte inordna sig då får man faktiskt flytta hem igen till sina länder.
Det är trist att den sk ”kvinnorörelsen” ,särskilt på vänsterkanten, inte stödjer motståndet mot förtrycket av invandrarkvinnor. 
Malala Yousafzai är ett föredöme och borde vara så för alla kvinnor och män oavsett politisk hemvist.

PS Mer än 400 skolor har sprängts i luften av talibanerna i Swatdalen!

 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s