Okategoriserade

Invandringens baksida!

Isolering som framgång?

 

http://www.svd.se/kultur/understrecket/isolering-underlattade-integration_8406458.svd

Per Grankvist får en helsida i Svd och utför det märkliga att undgå både kriminalitet och maffia när han skriver om den invandring till USA som var så stor från Italien.
Vi som nu lever i Sverige och har sedan många år en inströmning från andra länder på samma sätt som USA hade på 1800-talet vet ju att i de ”enklaver” som bildas också har stor kriminalitet.
Och det är inte vilken sorts kriminell verksamhet som helst utan det är en organiserad sådan.
Alla som är intresserade av vad som händer på den kriminella fronten vet att allt från falska fakturor till sk vårdbolag bedrivs ofta av invandrade personer och deras släkt och vänner.
Om Per Grankvist hade borrat sig in i de Italienska enklaverna i tex New York så hade han sett hur de kriminella utnyttjar sin ställning just på den grundval att de var italienare. Maffiabossen var den som styrde och ställde  istället för den polis och domarekår som USA:s samhälle hade till förfogande.
I Malmö har vi haft ett stort exempel på ett sådant samhälle bland stadens Romer. Deras äldsta och det råd de har fällde domar och skipade rättvisa utan inblandning av svensk lag och myndigheterna tittade bort. Man lät barn få gifta sig med äldre och få barn utan att man lyfte ett ögonlock.
I Södertälje har det växt fram ett liknande dubbelsamhälle bland stadens Syrianer. Utpressning i form av ”skyddspengar” är mer vanligt runt om i de stora städerna än vad folk anar.
Uppdelning av områden sker på samma sätt här som det var i USA på 20-30-talet och ve den som går in i ett annat område och försöker tex sälja narkotika.
Om man ska skriva om immigration vare sig det gäller USA eller Sverige så kan man inte undgå att ta upp hur isolering bland de nyanlända också skapar grogrund för kriminalitet. Kan man inte språket så blir man ett lätt offer för sina kriminella landsmän. Ja , man kanske rent av accepterar brottslighet som något naturligt eftersom man inte har några bindningar till det nya landet alls.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s