Okategoriserade

Väskryckarpartierna slår till!

Väskryckarpartierna slår till?

 

” Det ser dystert ut för pensionärerna. Den återhämtning av pensionerna som väntades efter två år med sänkningar (2010 och 2011) blir inte av. Istället kommer den så kallade bromsen tillbaka tre år på raken under 2014-2016, enligt en färsk prognos från Pensionsmyndighetens.”Svd.
Fem partier står bakom pensionssystemet, M+S+C+FP+KD, och de bara beklagar att pensionen sänks återigen .
De som har hög pension bryr sig inte eftersom det är småpengar för dem men vi som ligger i lägsta grupperna tycker att det är kännbart .
Jag får ca 400 mindre i pension from nyår men med den ”generösa” skattesänkningen på 100 kr så blir det 300 mindre i månaden. Alltså 3600 kronor  mindre på ett år.
Vi som började arbeta på femtiotalet med låg lön, lång arbetstid (48 tim/veckan) och kort semester fick försaka mycket för att bygga upp landet Sverige.
Dåvarande socialdemokratin lovade oss bra pension när det skulle bli dags men av det bidde det en tumme.
De skrotade ATP-systemet och fram kom det nuvarande eländiga systemet som straffar enbart oss pensionärer.
De törs inte ge sig på de som arbetar idag med tex höjda pensionsavgifter som skulle kunna förändra nuvarande system. Nej, de får skattesänkningar som vidgar klyftan ytterligare till oss pensionärer.
I princip så betalar vi procentuellt mer i skatt än de lönearbetande.
Först får vi dålig lön och dåliga villkor i vårt liv sedan när vi blir gamla får vi också dåliga villkor som skiljer sig oerhört mycket från de yngre som arbetar.
Det är som att rycka väskan från en gammal människa !

Samtliga pensionärsorganisationer har tagit avstånd från nuvarande system men politikerna vägrar att lyssna ! De tror att alla pensionärer är ”lydiga” och kommer att rösta på dem ändå men jag hoppas att gruppen pensionärer som tänker annorlunda blir fler.
I värsta fall får väl vi fyrtiotalsfödda bilda ett nytt parti med denna fråga som huvudfråga, vi har ju stått på barrikaderna tidigare och även bildat partier så VI KAN!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s