Okategoriserade

Sten Nordin gillar jag inte!

Slussen är en vattendelare! (Politiskt)

 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/slussendom-perspektiv_8557908.svd

Mygel från början till slut har präglat hela slussenprojektet men toppen är ju när man ”mutar” ett av bolagen som överklagat beslutet, se här:http://www.svd.se/nyheter/inrikes/miljonkrav-hotar-stockholm_8557906.svd

Visst kan man betrakta denna uppgörelse som en ”muta” , det gäller i slutänden mycket pengar eftersom den här uppgörelsen kan betyda att fler kräver att få sin del i den ekonomiska kakan.
Hur mycket pengar alliansen har lagt i detta fullkomligt sanslösa  projekt är svårt att få ett grepp om men det rör sig om många ,många miljoner kronor.
Arroganta politiker har jag svårt för vare sig det är oppositionen eller de regerande, vem minns inte betongsossarna som rev Klara?
En sak vet jag däremot säkert och det är att om man inte listigt hade använt sig av metoden att låta slussen förfalla så hade allt blivit mycket billigare. Slussen går att återställa och det finns beräkningar av svensk betongindustri som påvisar alla de möjligheter som står till buds för att få en bra lösning.

Särskilt moderaterna i Stockholms stadshus har förfarit på ett sätt som är stötande för demokratin. Trixande och ett glidande med ett Månsliknande leende i ansiktet från Sten Nordin har följt detta usla agerande.

Jag som i grunden gillar tanken med alliansen kommer inte att kunna rösta på dem just pga denna fråga.
För mig betyder slussenfrågan också hur vår demokrati ska se ut.I Stockholm betyder det att socialdemokratin måste stärkas så vi får en stark motpol till särskilt moderaterna.

Jag har fått nog av ”överkörande” politik där man till och med utnyttjar sin makt till att hindra mötesverksamhet.
(Slussenmotståndarna fick ej ha ett möte på stadsmuseum osv)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s