Okategoriserade

Göran Persson plogade vägen!

PISA och skoleleverna!

 
http://www.svt.se/nyheter/sverige/svenska-elever-allt-samre

Återigen uppvisar dagens femtonåringar dåliga resultat i jämförelse med elever i andra länder. Ve-klagan utbryter hos alla som säger sig sitta inne med svaret.
Någon berör det faktum att den kommunala skolan är ett misslyckande. När Göran Persson drev igenom denna sk reform så var alla fack emot , d.v.s. alla lärare insåg vad som skulle hända med kommuner där snåla politiker satt och styrde över skolan. Skolan har över hela landet dragits isär på många sätt ungefär som stadsdelsreformen gjorde i många städer.
Där det bor högavlönade så får skolan bättre villkor i allt från materiel till löner för lärarna vilket gör att ”bra” lärare söker sig dit.
Så var det i den undersökning jag fick höra talas om när jag arbetade åt Kirsebergs SDF i Malmö. Villkoren mellan de olika stadsdelarna var oerhört olika i allt från skolor till det sociala.

Det finns en fråga som inte heller idag någon ens snuddade vid och det är invandringens  inverkan på skolorna . Vi såg för ett tag sedan att Rosengårdsskolan kastade in handduken vad gäller högstadiet i Malmö. De hade kämpat i så många år med sina elever utan att lyckas, tvärtom blev allting sämre och sämre.  Vad kan detta exempel ge oss för upplysningar?
Jo, när det kommer unga elever från andra länder med kanske ytterst liten skolgång bakom sig så har de inte en chans i svenska skolan, de kan varken språket eller ens att kunna läsa. De kan vara 10-13 år gamla och kraven på dem blir fruktansvärt stora.
De andra eleverna som kommit en bit på vägen får inte heller en chans för lärarnas tid går åt till de ”svaga” eleverna.
Ofta gick över 50 % av eleverna i Rosengårdsskolan ut nian utan betyg.Hur det ser ut i andra skolor med samma problem kan man bara gissa sig till.
När man dessutom fullkomligt vägrar att diskutera den här aspekten omkring våra skolor då är det ju kört.
Såg ett program från Södertälje där den kommunala skolan inte hade några ”svenska” elever kvar längre, de sökte sig till en skola utan stök och bråk. Samma grej alltså som nere i Malmö, de som vill något med sina barns utbildning tar bort sina barn från sådana  skolor!
Alla de som hävdar att allt står rätt till kan ju då också flytta sina barn till dessa skolor utan ”svenska” elever   och de kan ju dessutom själv flytta till dessa förorter.
Hela denna ”strutspolitik” är ett svek mot alla elever och när man inte vill se att kejsaren är utan kläder så finns det bara en fortsättning på dessa problem, sämre och sämre PISA-resultat!
Nästan alla politiker fegar ur och när det gäller att återförstatliga skolorna så är bägge de stora sossepartierna ense. De vill inte erkänna misstaget som gjordes av Göran Perssons regering!
Obegripligt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s