Okategoriserade

Lärdomar från Nelson Mandela!

Den gamle kämpen har fått ro!

 

Nelson Mandela har gått ur tiden men hans tankar går sannerligen inte ur tiden. Däremot är det allt för många som inte förstår hans tankar om försoning och samtal.
I början av kampen mot rasåtskillnaden i Syd-afrika stod även Mandela för den hårda linjen, väpnad kamp med sabotage m.m.
När han kommer ut efter 27 år i fängelse har han studerat allt från Gandhi till olika filosofers läror och säger att han helst vill gå den fredliga vägen.
Mandela säger senare att för att kunna nå bra uppgörelser så måste man kunna sätta sig ner med ”fienden” och lära känna denne och de tankar de har.
Så gjorde han också med den vita regimens hårdföra ledare och vann respekt.
Det finns väldigt många i världen som borde tänka på det sätt som Mandela gjorde , då skulle nog världen se bättre ut än vad den gör idag.
Vi ser nu hur ”vänstern” även i vårt land sluter Mandela återigen till sin famn men de har inte förstått hans tankar och handlingar tyvärr.
Samma sak med de islamister som härjar med våld och elände på allt för många platser på vår jord.
Mandela var efter frisläppandet främmande för att ”slå motståndaren gul och blå samt att hänga upp honom i en flaggstång”!

Mandela lär mänskligheten att man ska sätta sig ner och diskutera sakfrågor samt att försöka    förstå varför människor resonerar så som de gör. Om man gör detta seriöst så kan man kanske finna vägar som är bra.
Dessutom ska man respektera andras uppfattningar även om man inte delar dem. Demokrati är enligt Nelson att kunna få med alla i ett demokratiskt arbete utan våld.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s