Okategoriserade

SAP:s mörka historia!

Tattare och Zigenare!

 

”Skulle Calle Jularbo ha blivit lika mycket spelad och lika starkt älskad av svenska folket om han tidigt hade gått ut med sina romska rötter? Frågan går till Marie Länne Persson, och hon svarar:
– Det vete fanken. Förföljelserna av romer satte ju ordentlig fart i slutet på 1940-talet. Man delade på familjer, flyttade på barn, massor av barn visste inget om sin bakgrund. Nej, jag tror inte det.”http://www.expressen.se/nyheter/dokument/tattarungen-blev-dragspelskungen/

Har svensk socialdemokrati gjort upp med sin politik de förde under så många år?
När en del äldre himlar med ögonen och säger ” att allt var bättre förr” och då menar under Per-Albin och Tage Erlander så finns det en grupp människor som inte kan hålla med.
Dels vår urbefolkning Samerna och så de som skälldes för ”resande” , tattare och Zigenare.
Redan på tjugotalet instiftades ett rashygeniskt institut i Lund av socialdemokratin livligt påhejade av den tidens bondeförbund. Detta institut skulle kartlägga ”den svenska folkstammen” och naturligtvis också de ”orena”!

Jag har ju själv minnen från 50-60-talet och hur socialdemokratiska arbetskamrater fullkomligt frossade i ilska mot ”zigenarepacket”!
Minns också ett brev från dåvarande naziledaren Assar Oredsson där han påstår att ”hans” folk tyvärr har gömts sig inom det socialdemokratiska partiet istället för att öppet gå med hans parti NRP. (Nordiska Rikspartiet)

Det sk ”Folkhemmmet” som Per-Albin alltid talade om var förvillande likt Hitlers ”folkhem”! Lagstiftningen på en rad områden fick nog Hitler att applådera Per-Albin, inte minst alla tvångssteriliseringar av ”misshagliga”!
Myndigheterna gick ofta in och tog barnen från familjer som inte uppfyllde folkhemmets paragrafer och vi vet ju idag vilket helvete dessa barn ofta fick hos hårda fosterfamiljer.

Denna period i svensk historia där socialdemokratin styrde och ställde har många skamfläckar som detta parti borde göra upp med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s