Okategoriserade

Julens dåliga samvete slår till hos vissa!

Julhandel och julklappar!

 

Så har jag varit ute på stan och sett vansinnet med julhandel. Jag tröttnade redan som ung på denna kommersiella köpfest och har med andra ord varit trött på hur barn får så många julklappar så de blir vindögda och dessvärre tröttnar lika fort på dem. Efter ett tag så ligger de bara och skräpar i hemmen.
Såg på tv-nyheterna idag hur ett gäng godhjärtade människor samlar in ”skolådeklappar” till ensamma och utsatta. Tex till härbergen osv.
I samma nyhetssändning hade Samir ett inslag från ett flyktingläger i Libanon där tusen och åter tusen flyktingar har samlats ihop från krigets Syrien.
Hemskt att skåda dessa stackars flyktingar där de i tunna tält kämpar mot vatten och kyla och en lervälling som var hemsk att skåda.

Jag tror att drivfjädern för de i Sverige som samlat ihop ”klappar” i en skokartong gör detta därför att vi slår varje år nya rekord i att göra av med pengar till julen. De köper så många julklappar så de mår illa och måste döva sitt samvete med att skänka en liten obetydlig klapp till ”behövande”!

Det hade varit bättre att skänka en rejäl summa pengar till stöd för tex Syriens flyktingar eller de på Filippinerna som lider nöd.
Det finns knappt någon svensk som har det lika dåligt som de folk jag beskriver ovan  har det nu.
Som lök på laxen kom ett annat inslag på Rapport som visade mordeländet nere i centrala Afrika där barn far så illa också. Svältande misshandlade barn som också behöver hjälp och då inte någon ”skolåda” med grejor!

Stöd de organisationer som bidrar med verklig hjälp i världen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s