Okategoriserade

Kommunisternas enhetsfront!

Enhetsfront!

 
När jag var organiserad kommunist inom kfml-skp så arbetade vi enligt metoden enhetsfront vilket inte något annat vänsterparti gjorde på den tiden. Vi hade tex FNL-grupperna som en partipolitiskt obunden organisation med ett fåtal  paragrafer som gällde för att bli medlem.Aldrig något snack om socialism eller röda fanor i tågen trots stark kritik från de ”renläriga” i andra organisationer. FNL-grupperna växte och fick ett avgörande inflytande i vårt land i synsättet på USA:s barbariska krig i Vietnam. FNL-gruppernas arbete inverkade även hur riksdagspolitiken  skulle förändras i denna fråga. 1972 kom det stora genombrottet då även sossarna satte sig ner och förhandlade med dåvarande kfml om en gemensam demo på Norra Ban. Över 50.000 människor samlades där och på övriga orter i Sverige blev det rekord där man samarbetade med FNL-grupperna och kfml. 1973 skrev samtliga partiledare på ett krav att USA skulle sluta bomba och vi samlade in över 1 miljon namnunderskrifter.
Vi ansåg att för att nå största styrka och kunna vinna över gemene man så måste man utnyttja enhetsfrontens taktik. Så arbetade vi i många frågor inte minst inom den fackliga rörelsen.
Hela tiden så kritiserades vi hårt av tex R-arna i Göteborg , Förbundet kommunist mfl som försökte splittra inifrån men utan att kunna göra så.

När jag under upptakten till händelserna i Kärrtorp och den organisation som växte fram jämför med det som fanns att skåda i Husby så ser jag likheter.
Anar enhetsfrontens taktik bakom.
I Kärrtorp får man ju gratulera de kommunister som står bakom hela organiseringen. Några som på senare år har stigit fram på den socialistiska arenan är ju  Rättvisepartiet Socialisterna. http://www.socialisterna.org/
Ett parti som vilar på sk Trotskistisk grund , de är alltså idag ett kommunistiskt parti. På mötet så framträdde
” Den som talade för Linje 17, Petri Myllykoski, presenterades som ”busschaufför, boende i området och funktionär från förra söndagen”. Det man glömde säga från scenen var att han är en framträdande medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.” Fr Expressen.http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/britta-svensson-raddare-och-ledsnare-an-nar-jag-akte-dit/ 

Så här argumenterar de i sann kommunistisk stil: ” Rättvisepartiet Socialisterna står för att den moderatledda regeringen måste fällas. Reinfeldts regering företräder storföretagen och de rika.

RS står för att det behövs ett nytt demokratiskt och socialistiskt alternativ.
De globala orättvisorna ökar. Kapitalister, rika och regeringar attackerar arbetare och fattiga. Den offentliga sektorn plundras och demokratiska rättigheter urholkas. Resultaten blir massarbetslöshet och miljöförstöring.
De arbetare och ungdomar som revolterar, strejkar och tar kamp visar vägen framåt. Rättvisepartiet Socialisterna och våra systerpartier runt om i världen står för att det behövs masskamp mot högerpolitik och kapitalism.
  • Fäll regeringen och bryt högerpolitiken. Följ massprotesternas Europa – kamp för arbetarpolitik.
  • Internationell solidaritet med arbetare och fattigas uppror: från revolutionerna i Nordafrika till generalstrejkerna i Sydeuropa”
Alltid så snackar man skit om andra vänsterpartier , det är precis det man från kommunister alltid har gjort , se här: ” Socialdemokraterna var länge ett arbetarparti, trots att ledningen aldrig utmanade kapitalisternas makt. S-partiets regerings- och reformperiod varade från 1930-talet till 70-talet.
Men sedan 1980-talet har Socialdemokraterna blivit borgerliga och själva raserat de tidigare reformerna, t ex pensionerna, samt genomfört privatiseringar. I kommuner och landsting är det liten eller ingen skillnad om det är S eller Moderaterna som styr. Även Vänsterpartiet har hängt med S högerut och är oftast stödparti.” 
 
 
Nu har de nått ovanligt långt i sitt agerande och frågan är ju om inte nazisterna var den bästa draghjälp de någonsin kunde få, utan överfallet så hade inte nästa demonstration blivit så stor med medverkan av de partier de innerst inne föraktar.
Ytterligheterna lever i symbios med varandra , skulle tro att nazisterna är mer än nöjda trots att de åkte dit ordentligt.
 I sakfrågan var det ju en bra demo men synen på Revolutionära frontens medverkan luktar illa och Rättvispartiet sprack i denna fråga upp i Umeå där många inte vill ha med RF att göra.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s