Okategoriserade

Sverige,Sverige fosterland, vart är du på väg?

Sverige sköter sig inte!

 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5747137

”Sverige får kritik från EU för bristande öppenhet och insyn i samband med tvångsutvisningar av asylsökande. Därför hotar nu EU:s gränskontrollmyndighet Frontex att avbryta samarbetet med Sverige, något som skulle bli en dyrbar affär, säger Sören Clerton, chef för Rikspolisstyrelsens gränskontrollenhet.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svenskt-pass-atravart-i-istanbul_8864956.svd 

Jenny Nordberg tar upp ett problem som svensk lagstiftning inte verkar bry sig om och det gäller att svenska medborgare kan ”tappa” sitt pass hur många gånger som helst samt få ett nytt.
Sverige är ett land som öppnar sina gränser väldigt generöst men som samtidigt inte har kapacitet att ge de som kommer hit ett värdigt liv. De som kommer är naturligtvis tacksamma att överhuvudtaget kunna överleva.
Kommer man från kriget i Syrien eller talibanernas Afghanistan så är ju vårt land rena paradiset. 
Men sedan har vi det problem som EU nu återigen kritiserar , utvisningar som inte sköts som de ska ur rättssäkerhetssynpunkt. Redan 2011 kom skarp kritik mot Sverige men ingen bättring har skett och nu hotar EU att bryta samarbetet med Sverige.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hur-hjalper-vi-barnen-bast_8865190.svd 

Förra året tog vårt land emot 3600 sk ensamkommande flyktingbarn och antalet har ökat med ca 36 % sedan året innan. I år räknar migrationsverket med ytterligare ökning. Hur tänker svenska politiker om detta? Bra affär eller vad gäller saken?
Humanitärt?  På Brännpunkt idag ställs frågan om denna sak som är en stor affär för kriminella på samma sätt som att köpa och sälja svenska pass.
Med de regelverk vi har så har Sverige hjälpt till att utveckla en stor kriminalitet ,bara ett svenskt pass genererar stora pengar.
Vad är det som driver de svenska myndigheterna och politikerna till en politik som för med sig så mycket skumrask? 
Det är så många som idag lever gott på invandringen så man kan se hela skeendet som en självgående maskin där hyresvärdar och andra uthyrare håvar in stora pengar. Hur många tjänstemän  lever inte på den politik som förs osv.
In med invandrare i dåliga bostadsområden med dåliga skolor och dålig miljö, skit detsamma om deras barn blir kriminella det är ju gott om plats på våra fängelser idag.
Man upprätthåller bostadsbristen på det här sättet som i sin tur håller uppe dyra hyror. Alla ska ha pension även de som inte har intjänat till denna och som alla vet så ska ju någon betala också eller trycker riksbanken nya sedlar?

Frågan är om man inte har tappat greppet om invandringspolitiken och att vi sakta är på väg mot en kris i hela vårt samhälle med ännu sämre skolor,ökad kriminalitet och dålig sjukvård etc?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s