Okategoriserade

Använd rösträtten!

Dagens inlägg av Lars Adaktusson gläder mig!

 

http://www.dagen.se/opinion/debatt/eu-valet-handlar-om-varderingar/
Bla. så säger Lars A så här:
Inför valet i maj är risken uppenbar att betydelsen av samarbete och solidaritet försvinner i en malström av förenklingar och överdrifter. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet odlar myten om EU som roten till allt ont och förenas inte bara i ambitionen att försvaga samverkan, utan också i uppfattningen att Sverige bör lämna unionen.
Partiers rötter försvinner inte. Det är som med ett träd; att löven faller av innebär inte att det blir ett annat träd. Det spelar ingen roll om Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt tappar eller vänder blad, rötterna finns kvar. Tillsammans med sina partier hämtar de sin näring ur föreställningen om EU som ett hot mot svenskt självbestämmande.
För mig som kristdemokrat blir det en huvuduppgift att i den kommande valrörelsen stå upp för de värderingar och den människosyn som förenar, inte delar, Europa.
Att lägga Europas framtid i händerna på partier med rötter i nynazistiska respektive kommunistiska sammanhang vore att upprepa historiska misstag.

Jag har i många år varit anhängare av EU och tanken som ligger bakom  detta bygge av ett gemensamt Europa. Dystert kan jag se bakåt då jag var med i SKP och det motstånd vi hade mot EU (EEC på den tiden). Vi värnade nationen med samma argument som SD och vänsterpartiet för fram idag.
Alla frågor skulle bestämmas i det svenska parlamentet in till minsta knappnål.
Ingen brydde sig det minsta om varför man från början ville bygga upp ett gemensamt Europa! De länder som  under tämligen kort tid genomlidit två världskrig med så många offer ville inte vara med om detta en gång till.  Vänstern ute i Europa var de stora tillskyndarna ihop med de tyska miljöpartisterna längre fram i historien. I Sverige var intresset från vänstern och sossarna mycket lågt under många år, ja närmast hatfyllt.
Sverige hade då haft fred i så många år och många betraktade vårt land som ett land som inte behövde Europa. Man gillade att stå i passköer och i banker för att växla sina pengar.
Ute i Europa och särskilt i det nya östeuropa så stod man i kö för att få komma med.
Deras erfarenheter av att stå under Sovjets förtryck hade fått dem att inse att de ville återigen tillhöra Europa som de under så många år hade tvingats bort från.
Vår småskurna nationalism syns främst idag just hos vänstern och Sverigedemokraterna!

Det stora borgerliga partiet sätter upp fingret i luften och försöker känna av vad folk tycker, de försöker inte ens att verka såsom en politisk rörelse måste kunna d.v.s gå före och påvisa vad gott som gjorts och varför vi behöver EU. 

Lars Adaktusson vill in i EU-parlamentet och det hoppas jag att det kommer att gå vägen.
Ca 50 % röstar i det här valet och så kan det se ut på allt för många platser ute i Europa. Det finns för mycket nationalism bland folken och detta har i århundraden ställt till med krig och elände.
Gå emot nationalismen och rösta på kandidater och partier som tar avstånd från inskränkt nationalism!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s