Okategoriserade

Alla partier ska behandlas lika!

Verbalt våld är förkastligt!

 
Så här säger Skolverket om politiska partier: ” Alla partier ska behandlas lika

Om rektorn beslutar att politiska partier ska få komma till skolan måste skolan behandla alla partier lika. Rektorn kan inte neka ett parti tillträde enbart på grund av partiets politiska åsikter.

Genom en ändring i regeringsformen har det blivit tydligt att objektivitetsprincipen gäller även för fristående skolor, vilket innebär att även fristående skolor måste behandla politiska partier lika.

Urvalet av partier som bjuds in till skolan måste göras objektivt. Det anses som objektivt om skolan bjuder in alla partier som är representerade i riksdagen eller i kommunfullmäktige. Även andra partier är de som bjuds in måste få komma till skolan om de vill.”

I Eskilstuna så har St Eskils skola nekat att genomföra en debatt mellan SD och MP och en av skolans lärare , Christer Bergström uppmuntrar eleverna till ett odemokratiskt ställningstagande. Han har i egenskap av politiker på den extrema vänsterkanten (rättvisepartiet socialisterna) agerat för att neka vissa politiker att komma till skolan för att kunna debattera. Hur han agerar som lärare vet jag inte men jag kan väl ha mina farhågor hur han agerar efter att ha läst inlägg i tidningen Folket samt inlägg på Facebook.
Vi måste värna om de lagar vi har och uppmuntra elever i skolorna att lära sig att demokrati är att respektera våra lagar och följa dessa. Om man är missnöjd så får man agera enligt de regelverk vi har i vårt samhälle. Att uppmuntra till våld är förkastligt.Även verbalt våld!

 
 
 

Posted by at 10:36 Inga kommentarer: Links to this

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s