Okategoriserade

Pendeln slår!

Pendeln slår!

 
http://www.dn.se/debatt/vi-punkterar-de-vanligaste-myterna-om-invandringen/

Den här artikeln är rakt motsatt den bild SD ger av Sverige och bägge de här bilderna är behäftade med en felaktig bild av vårt land.

Jag såg återigen en intervju med Södertäljes kommunalråd där hon åter tog upp bostadssituationen i sin stad. En situation som hon delar med alla de städer där det bor många invandrare.En bostadsbrist som är förfärlig och som innebär  att det bor på tok för många personer i varje bostad. I dessa städer blir också sjukvården drabbad eftersom många som kommer hit bär på trista levnadsöden från de konflikter de kommer ifrån.
Om sådana problem andas det inte ens i deras skönmålning av tillståndet i landet.
De tar knappt upp frågan om ungdomsarbetslösheten som är särskilt svår bland pojkar som kommer från andra länder. Siffrorna pekar på mer än dubbelt så hög arbetslöshet bland dessa pojkar ofta med bristfällig skolgång bakom sig.

”Den registrerade arbetslösheten för unga har stigit med 2 procentenheter – från cirka 22 procent (2006) till 24 procent (2013).” Carl B Hamilton http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/fel-fokus-i-debatten-om-jobben_3386034.svd

Angående brottsligheten så visst går det att peka på totalsiffror som har blivit bättre för landet men fortfarande så sker det hemska brott just i de områden som brukar betraktas som ”invandrartäta” !
De kunde ju fråga de som bor i Biskopsgården i Göteborg vad de anser om de sju mord på unga män som skedde inom ett års ram?

De flesta mord sker på grund av knarkaffärer som i stort sett behärskas av ligor i de stora städerna. Brottsligheten har fått ett annat ansikte mot förr! Se bara på Orginal gangsters!

Lönedumpning sker på byggarbetsplatser har Byggnads kunnat konstatera och var och en som bor tex i Stockholm ser att på många arbetsplatser finns inga svenska byggjobbare längre.
Men detta beror också på ett problem som man inte berör särskilt mycket i ”manifestet”.De som bor i Sverige visar ringa intresse för att utbilda sig till yrken på byggen, kurserna står tomma. Detsamma uppvisar utbildningen till tekniker och ingeniörer vilket föranleder författarna att konstatera att ”I Sverige fick 10 451 dataspecialister arbetstillstånd under åren 2009–2012.”!!

Ja, det är ju tur för landet att vi kan importera kunnig arbetskraft så att våra firmor inte behöver flytta till andra länder men visst vore det bättre om våra skolor kunde utbilda de som bor här till dessa jobb!

Det här är ju ett växande problem som kan bli riktigt allvarligt i framtiden.

Artikelförfattarna påstår att det inte kostar särskilt mycket i bidrag till de som kommer hit. En sanning med modifikation helt beroende på var de hamnar. Malmö stad har helt andra erfarenheter under årens lopp och blev tvungna att få hjälp av staten för att de inte klarade av sin ekonomi pga trycket från så många invandrare som ville bo i staden. Allt detta drabbade de anställda inom staden som generellt har haft lägre löner mot andra i landet.
Sanningen är ju den att en stad som hamnar i den situationen måste dra ner på kvalitén inom vård och omsorg vilket också skedde i Malmö. Kraftig neddragning av personalen inom hemtjänst , barnomsorg och sjukvård.
Om sådant talas det inte om i denna sk ”rapport” om läget i landet.

Dagens Rosengård ser ut så här enligt Wiki: I hela Rosengård har 38 procent av invånarna mellan 20-64 år ett arbete.[6] . I Rosengård får 21 % av hushållen socialbidrag (försörjningsstöd){{}}.Rosengårds befolkning uppgår till 21 955. Av dessa har minst 86 % utländsk bakgrund.

Jag vill inte svartmåla hur vi har det i Sverige men vi måste också kunna tala om det som är dåligt  så att det går att åtgärda. Klart är att de stora städerna har problem med många frågor som rör antalet som flyttar in, vare sig det är från Syrien eller Norrbotten. I princip vore det bättre om strömmen gick TILL Norrbotten !
Tidigare i vår historia flyttade människor till de trakter där arbete fanns  men så är det ej idag. Detta kan bli ett stort problem i framtiden för tex vår gruvindustri och detta reser frågan vad man som stat ska göra för att vända den här utvecklingen.
Denna debatt hade varit bättre att föra istället för att skriva ett inlägg som andas tillrättalagda ”sanningar”!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s