Okategoriserade

Idrott och alkohol?

Alkohol och idrott!

 

För några år sedan så var jag på söder i Stockholm, gick längs Götgatan och hörde då ett oväsen från Medborgarplatsen. Sedan kom då tåget med ca 10.000 Hammarbyfans som skulle inviga årets första match på Söderstadion.
Där gick hela familjer med allt från barnvagnar till halvvuxna barn men det som tilldrog sig mina blickar var att nästan alla hade öl i sina händer och bolagspåsar.
När man druckit ur ölen så slängde man burken och flaskorna på marken liksom tomma påsar.
Jag har aldrig varken förr eller senare sett såna berg av sopor efter en gata.

Det finns en dryckeskultur omkring sporten som är så osund och den har dessvärre blivit så accepterad i breda lager i vårt samhälle. Nu ser vi hur sk fans i Helsingborg med just flaskor har slagit ihjäl en man!
Henke Larsson säger så här :

Henke” är starkt ifrågasättande till alkoholkulturen bland supportrarna – och manar till ansvar.
– Jag åker genom Helsingborg i dag för att hämta min son. Kvart i tio på morgonen står där hur många supportrar som helst och väntar på att pubarna ska öppna. Ska vi öppna pubarna när det är sådana här matcher? Eller ska vi skita i det i stället? Vi måste ta ansvar allihop. Någon som bestämmer måste ta sitt ansvar. Det ska inte få gå så här. Jag tycker inte det är okej och jag tror inte ni tycker det är okej heller.”

Råheten bland dessa sk fans är som jag sagt tidigare på samma stadium som yttersocialisterna uppvisar. Dessvärre så kanske det är typ samma personer som utmärker sig i olika sammanhang, de vill slåss! 

 Polisen och klubbarna måste kartlägga alla dessa killar på ett bättre sätt. Punktmarkera och omhänderta innan de börjar supa och bråka. Går det i England så går det här!
Det är dags nu innan allt tar sig en vändning där man inte kan göra något alls.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s