Okategoriserade

”Vi har inte råd att slarva bort deras potential”!

Ny Pisa-undersökning!

 
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/korrarnas-pisa-svep_3422460.svd?sidan=1

”Enligt undervisningsråd Tommi Karjalainen verkar föräldrarnas utbildning ha en mindre betydelse för resultaten i Finland jämfört med de övriga Pisaländerna.
– Men elever med invandrarbakgrund presterar sämre. Vi har inte råd att slarva bort deras potential, säger Karjalainen till Helsingin Sanomat.”

I Sverige har vi mycket låga och dåliga resultat i jämförelse med många länder !
Pojkar har dålig läsförståelse och tyvärr verkar överhuvudtaget pojkar att hamna i kölvattnet på flickor i snart allting. Det pojkar är bra på är att bråka och vara högljudda vilket tyvärr hänger i livet ut på vissa. Det är ju inte en slump att alla huliganer är män i olika åldrar.
Gängbildningar innehåller idag män som är medelålders men uppför sig som tonåringar.

Det finns en speciell grupp unga män (pojkar) som borde tilldra sig mer uppmärksamhet och det är de med sk invandrarbakgrund.
De är allt för många som inte klarar av varken skolan eller de normer vi har i vårt samhälle. Att tex komma till vårt land som tolv år och kanske knappt ens ha gått i skolan är ingen bra början allra helst som det stela svenska systemet har envisats med att sätta dem i en vanlig klass.
I alla de stora städernas förorter ser vi idag resultatet av denna mycket dåliga politik. Bokstavligen så föder den svenska skolan och samhället upp huliganer och kriminella på löpande band.

Allt för många lärare har tappat all respekt hos sina elever och i vissa klasser framgår det att det är så stökigt och högljutt så att undervisningen blir dålig.
Nutida föräldrar ”curlar” sina barn så mycket så att det inte finns ork för läxor och skolgång!
Fritiden betyder alldeles för mycket för både barn och föräldrar. Hur många har inte under årens lopp prioriterat sina långsemesterar och tagit med sina barn som borde ha befunnit sig i skolan?

I Finland tar man upp problemet med de elever som kommer från invandrarbakgrund, när får vi se något liknande i vårt land?
Här ska allt sådant tystas ner i rädsla för ”rasism” och så lämnar man dessa elever åt sitt öde!
Tänk efter vad de säger i Finland:

”Vi har inte råd att slarva bort deras potential”!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s