Okategoriserade

Per-Albin hade fel! Reinfeldt har fel!

Lär av historien!

 

”Dessutom är det ju så att om Sverige mot all förmodan faktiskt skulle välja att rusta upp det militära försvaret riskerar utfallet att bli en upprepning av ett tidigare mönster av kontracyklisk försvarspolitik. När vi som bäst behöver ett militärt försvar står vi nakna, men när faran väl är över står vi rustade till tänderna. Det enda vi lär av historien tycks än en gång vara att vi i  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vast-maste-forhindra-totalt-sammanbrott_3451024.svd 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tre_Kronor-klass

Per Albin Hansson var socialdemokrat och statsminister före-under och kort tid efter andra väldskriget. Han var med om att fatta beslut redan på 20-talets slut att Sverige i princip inte behövde något försvar av klass. Även när Hitler kom till makten i Tyskland och började storrusta så vidhöll Per-Albin sina ståndpunkter om försvaret.
När så kriget började 1939 så stod Sverige där avklätt en modernt försvar. Vid den tyska invasionen av Danmark och Norge 1940 så posterades svenska soldater ut på olika ställen där fienden kanske skulle slå till mot Sverige. Soldaterna hade gevär men inga kulor att ladda dem med. Så illa var det men Per-Albin höll tal i radion där han ljög om Sveriges försvar och sa att det var gott. (Vad hade han kunnat säga annars i detta läge)?
Upprustningen började så mitt under kriget men inte för-än efter kriget hade Sverige ett bra försvar.
Kryssarna på bilderna levererades som först 1947 för tjänst i svenska vatten.

Sverige har idag satt sig i samma sits som Per-Albin men denna gång är det ett borgerligt parti (M) som har satt vårt land i denna sits.

Professor Hedlunds inledande ord på denna blogg är ju oerhört träffande men inte så lustig precis att läsa och begrunda!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s