Okategoriserade

Skånesossarnas våta dröm!

Skånska dogmatiker!

 
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/understrommar-i-socialdemokraterna-gar-emot-lofvens-loften_3470348.svd 

Socialdemokraterna i Skåne har så länge jag vet varit förblindade i sin vänstersyn där de ligger kommunismen så nära.
Jag har haft tre barn som gått i skola i Malmö med början uppe i Rosengård sedan blev det Stenkula som var ännu sämre tack vare alla elever från Rosengård som gick där.
Malmö Latrinskola var en skola som en gång i tiden haft gott rykte men när min dotter gick sina år där så var det en dyster tid för henne och oss.
Hon gick i en klass med framför allt killar från Kossovo, de hade en stenålderskultur i sin syn på kvinnor.
Min dotter kom ofta hem och var ledsen över alla påhopp och ”horsnack”!
Om det hade funnits någon bra friskola på denna tid så hade jag uppmuntrat henne att byta. Tyvärr fanns det bara en ”fri” skola på den tiden och det var Bladins privatskola  där det var stora avgifter för att gå.
Vi valde att flytta in i själva Malmö så att vi slapp de värsta skolorna för de yngre.

På den gård vi sedan bodde på inne i Malmö, en kåk som HSB byggt så talade jag ofta med grannar som också kom från Rosengård. De var från andra länder men ville inte bo kvar i Rosengård när de fick barn. ”Nej, sa de, då lär sig inte mina barn svenska språket och skolorna är allmänt dåliga”!
Vi vet ju idag att Rosengårdsskolan till slut blev så dålig så de fick stänga den för högstadiet, en åtgärd som borde ha gjorts redan för 20 år !
Hur många elever har inte gått i denna skola med urusla betyg eller inga betyg alls efter nian? Vad blev de av dessa elever sedan? Är de dom som tuttar eld på allt från skolor till garage med bilar eller som igår slängde omkring sig handgranater?

Nu vill alltså sossarna i Skåne gå emot partistyrelsen och införa förbud mot friskolor! Undrar bara hur de har tänkt att genomföra denna ”reform” emot alla elever som valt att gå på en friskola?

De senaste 50 årens skolpolitik  har för elevernas del varit illa , lika illa för alla lärare .
När man slog in på den DDR-skola som man så livligt hade studerat från socialdemokratiskt håll på ort och plats  och sedan genomförde i Sverige, då började resan till att försämra skolan. Stellan Arvidson var en varm förespråkare för  denna skola, läs här om honom: http://sv.wikipedia.org/wiki/Stellan_Arvidson

Läs gärna här också http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rbundet_Sverige-DDR

Slagordet ”alla föds lika” är ju ett tjusigt ord som också blev till mantrat att ”alla ska ta studenten”!
En tanke som verkar human och rättvis men den är trots sköna ord osann. Vi varken föds lika eller är lika. Den gamla realskolan sökta man till om man hade bra betyg vilket innebar att de som gick där ville plugga. Det fanns även en sk praktiskt realskola dit man sökte om man ville utbilda sig i speciella ämnen tex skriva maskin eller läsa teknik för vidare studier till ingeniör osv. Gamla folkskolan blev förändrad med flerklasser och yrkesutbildningar ihop med olika verkstäder, byggen m.m..Gick man dessa yrkesskolor så var man nästan garanterad arbete efter examen.
Hur det ser ut idag med alla unga som är arbetslösa vet ju var och en, ofta har de undermålig utbildning så att de inte kan arbeta på nutida arbetsplatser. Ingen vill ha dem!

Dessvärre är de som har sämst möjligheter i vårt samhälle ofta killar från förorter likt Rosengård, de är kastade åt vargarna av det svenska samhället. Nu vill sossarna i Malmö tydligen återigen öppna upp Rosengårdskolan för de som bor där och tvinga dem dit. Ingen ska kunna välja en bättre skola om de vill!
Vad säger de boende i Malmö om detta? Är det här ett ytterligare bevis på att när man är renlärig socialist så förordar man tvång mer?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s