Okategoriserade

Frank Baude kommer ut ur garderoben!

Frank Baude ”kommer ut”!

 

1967 så bildades KFML, här syns professor Bo Gustavsson, Nils Holmberg och FrankBaude.

 
Kfml var en utbrytning från skp-vpk och den stora stridsfrågan var synen på sovjet och dess sk revisionism.
Man tog från kfml parti för Peking och Mao i striden mot Sovjet som ansågs ha lämnat den rätta vägen när de tog avstånd från Stalin. Man lancerade att Stalin till 70 % var god och alltså 30% dålig.
I tre år kunde dessa tre samarbeta , Nils var dessutom svärfar till Frank men det hjälpte inte. 1970 så splittrade Frank rörelsen och bildade kfml(r) och blev mer maoistiska än vad man var i Kina.
När jag mötte honom i en debatt i Eskilstuna 1972 så var Frank helt övertygad om att det kinesiska komunisterna skulle upptäcka sitt ”misstag” och godkänna hans R som den enda rätta rörelsen i Sverige.
 
Så blev det aldrig utan partiförbindelserna behöll Kina med kfml-skp!
 Då började karusellen för Frank att söka nya partners med början i Albanien osv. Idag har partiet förbindelser med Nordkorea och Kuba!
Man håller fanan högt i tidningen Proletären och hyllar Putin och diverse islamister!
 
Nu går Frank ur sitt gamla parti med en bitterhet i avskedsbrevet som lyser av vrede och missmod.
Här kan du läsa en lite suddig kopia av brevet till partiet:  https://cdn.anonfiles.com/1397648979917.pdf 
 
Det här partiet som idag kallar sig KP (kommunistiska partiet) är ett parti som snart påminner om Flygpartiet under andra världskriget, ett parti som fick pengar sv Hitler.
Partiet och dess tidning Proletären för en mycket konstig politik i många frågor inte minst utrikespolitiken där de sedan många år inte har lärt sig vad en riktig revolution är för något utan ställer sig konsekvent på de gamla makthavarnas sida. Se tex Syrien och dess diktatur.
Vad gäller bevakningen av den egna staden Göteborg (KP är i huvudsak ett Göteborgsparti) så pekar Frank på underligheter i Proletären tex att man inte har något att säga om alla dödskjutningar i förorterna.
 
Detta parti har under årens lopp ända från 1970 bara ställt till med splittring och bråk och deras stalinism är ju fasaväckande antiitellektuell, det går inte att tala eller föra diskussion med någon ”som vet sanningen” och avfärdar alla andra som ”borgare” småborgare ” eller fascister!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s