Okategoriserade

Dagens skola?

Dagens lärare har det inte lätt!

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5847284

SR drar igång en ny omgång om skolan efter att ha fått ca tusen brev från lärare och föräldrar om situationen i skolan.
En tanke slår mig på en gång när jag hör läraren Eva berätta om sitt arbete och det är föräldrarnas roll i hela den här sorgliga historien om dagens skolbarn.
De verkar inte lyssna på vuxna och känner ingen sk respekt för andra än sig själv. Små och stora egoistmaskiner som rullar på som de bilar de hade i sina rum när de växte upp.
En sak som slår mig som kommer från en annan generation är ju den stora mängd med leksaker av alla slag som barn idag får av de vuxna. Man tröttnar snabbt och kräver nya  och nya. Allt dyrare grejer kommer in i de ungas liv utan att de behövt egentligen att anstränga sig. Hur många barn och ungdomar sitter inte idag med väldigt dyra mobiler och plattor framför sig?
Barn reser på Thairesor där föräldrar idag lägge i mina ögon rena fantasipriserna . Många får allt de pekar på bara för att föräldrarna ska få tyst o lugnt i sina liv och slippa säga ordet NEJ.
Man förstår ju att det någonstans i alla dessa bråkiga barn med sin egoism måste finnas föräldrar som aldrig har kunnat säga NEJ av olika skäl.

När man upphöjer sina barn till prinsar och prinssessor som står över allting i livet då kommer man fel i sin uppfostran.
När barn kommer till skolan så ska de veta att när läraren säger att det ska vara tyst eller att det inte är ok att vandra ut och in i klassrummet så lyder man läraren.
Har man inte denna fostran från början i hemmet så blir det ju svårigheter i skolan. Tyvärr drabbar detta ju också de barn som är där för att lära inför livet.
Vänstern kräver att man stoppar friskolorna som för många skötsamma elever har varit räddning både från mobbing och för att kunna få studiero.

Visst har det bidragit till att få ”delade” skolor med olika typer av elever i skolorna men att kräva att alla ska gå i dåliga skolor skulle ha varit ännu sämre.
Om inte föräldrar kan och orkar uppfostra sina barn då kan inte någon skola heller ta över uppfostran och då får vi dras med skoleländet.
Sedan kan man ta en annan diskussion och det är just den omkring föräldrarollen i dagens samhälle. Hur kunde det gå så snett på ca 50 år?
Arbetar män och kvinnor för mycket och tappar orken? Har vi fått in för många barn från andra länder som är oroliga och nervösa pga sina upplevelser med föräldrar som mår så dåligt att deras uppfostran inte går bra?
För många utan ordentlig skola  där de kommer ifrån osv?

När jag bodde i Rosengård så blev jag alltid upprörd över hur invandrarnas barn var ute långt in på natten .
Hur de skulle klara skolan dagen efter säger sig självt och grundskolan i Rosengård är nu stängd efter 30 års bråk och stök varje dag.
Jag har känt flera lärare och fritidspedagoger i denna skola och redan på 80-90 talet så kunde de berätta samma hemska historier som nu SR 1 kan berätta från olika skolor i vårt land i nutid!
Jag har tidigare beskrivit om mina barns skolgång i Malmö med oro och mobbing i klasserna. Vi som var föräldrar fick göra ett schema första terminen och vara där varje dag för att hjälpa läraren.
Barnen var alltså sju år och det första jag mötte var en kille som sa ”gubbjävul, du har inte med mig att göra” när jag bad honom ta upp min dotters jacka som han just hade kastat på golvet.

Är det så här dagens lärare har fått det så är det ju inte så svårt att förstå varför man blir sjukskriven och mår dåligt. Har man dessutom föräldrar som aldrig förstår när deras barn uppför sig dåligt utan alltid försvarar dem och skäller på skolan och lärarna, tjaa då får vi en skola som inte kan fungera och där är vi ju nu på många sätt. Inte minst kunskapsmässigt , detta finns ju numera tyvärr bevisat ! (Pisa m.m.)

Extrema grupper växer i ett sånt samhälle där man har låg kunskapsnivå och är dessa (ofta) killar också egoister då får vi se huliganbråk i många olika sammanhang där man inte bryr sig om sina medmänniskor eller förstår att vår yttrandefrihet är värdefull.
Ungdomar verkar ha svårt att växa upp till mogna människor idag,  unga män verkar att sitta i sandlådan fortfarande.

MITT! GE HIT! SLÅ! HÅLL KÄFTEN! IDIOT!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s