Okategoriserade

De skulle ha hållit sig till EU-valet!

Valdebatt utan EU-perspektiv!

 
SVT hade stor partiledardebatt igår, ja, det är ju val till EU-parlamentet om tre veckor. Men vårt land har nog inte fattat detta än liksom partierna, de diskuterade inrikepolitik och valet i höst mest av allt.
Hur fanken tror man att folk ska kunna bli intresserade av EU och Europa om man överhuvudtaget bara nonchalerar detta viktiga val?
De som vill krossa EU ställer upp till val över hela Europa så det är viktigare än någonsin att se till att väljarna förstår hur viktigt det är att välja på partier som är Europavänliga.
Nationalsocialister av olika slag mobliserar för fullt liksom alla de vänsterpartier som är emot EU.
Alla har de Putin bakom sig som en pådrivande kraft!

Om jag ska kommentera valdebatten igår så blir det med ordbytet mellan Jimmy Åkesson och Fridolin angående arbetslösheten i Sverige. När Åkesson berättar det fullt riktiga att invandring också betyder ökad arbetslöshet så kommer yxan direkt från Fridolin om Syrien och flyktingar . Bägge har ju rätt i sak och det är väl inte så svårt att erkänna?
Självklart ska vi om vi kan ta emot offer för våldet i Syrien men vi ska samtidigt också tala om för folk att det bla är Rysslands fel att situationen i Syrien är som den är vilket skapar alla dessa flyktingströmmar som också kostar oss en massa pengar och besvär.
Dessutom borde alla politiker ställa sig frågan vem det är som förser alla dessa soldater med moderna vapen i alla dessa miliser och armeer. Var kommer pengarna och därmed inköpen? Världen och Sverige måste gå till botten med dessa problem för attkunna få ett slut på flyktingströmmar från våldtagna länder och folk.

Åkessons påstående är ju helt korrekt men sen vad han vill göra åt det hela blir ju mer problematiskt. Ska Sverige avstå från att hjälpa krigsflyktingar? Om han förfäktar detta så borde ju han pressas på den punkten till att vara mer konkret.
Sedan vore det ju bättre för debatten överhuvudtaget om man kunde hålla sig till fakta tex att flyktingar-invandrare är ett ekonomiskt problem som måste lösas bättre. De som är krigsskadade behöver ofta mer vård, de behöver mer generella insatser av samhället osv. Detta är väl inget att hymla över!

Utan fakta på bordet så stoppar man problemen under mattan ! Eller, finns det inga problem med dessa människor?
Är allt frid och fröjd i vårt land? Varför uppstår då ett SD med många röster bakom sig?

I andra länder håller liknande partier på att bli riktigt stora tex Nationella fronten i Frankrike?
Är väljarna enbart dumma i huvudet ?
Vänstern framställer ofta andra som enbart onda och mindre begåvade men de borde betänka att de flesta som röstar på dessa partier är arbetare. I Frankrike har kommunistpartiet som en gång var stort och starkt fallit ihop till en spillra och de forna både medlemmar och väljare röstar just idag på Le Pen?

Om man försöker för en gångs skull tänka i andra banor så borde man ställa sig den enkla frågan varför just arbetarklassen mer och mer dras till dessa partier?

Något svar förväntar jag mig inte den här gången heller därför att vänstern och dess anhängare kan inte svara!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s